Ruski gigant se oglasio povodom incidenta, Amerikanac se potukao sa saigračem!?

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaMajk Džejms, američki košarkaš
Majk Džejms, američki košarkaš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaški klub CSKA se oglasio povodom incidenta vezanog za svog igrača, Majka Džejmsa.

Džejms je, prema saznanjima Sputnjik sporta, bio revoltiran odlukom kluba da ga ne pusti na sahranu dede u Sjedinjenim Američkim Državama.

Američki bek je zbog toga odbio da igra meč 22. kola Evrolige protiv Albe, otpratio klub i saigrače sa društvenih mreža i odlučio da napusti ekipu.

Dan nakon što smo saznali za dešavanja u moskovskom gigantu, CSKA se oglasio saopštenjem.

„Posle utakmice sa Fenerbahčeom 22. januara, dogodio se incident u svlačionici ekipe u kojem je učestvovao Majk Džejms. Klub je zbog toga odlučio da ga suspenduje“, naveo je CSKA.

To što je suspendovan ne znači da će definitivno napustiti ruski klub, ali sve ide ka tome.

Nikola Jokić u reprezentaciji Srbije - Sputnik Srbija
Da li je Somborac najbolji na planeti?

CSKA je obećao da će novim saopštenjem dodatno pojasniti deo incidenta vezan za sahranu Džejmsovog dede.

„Konačna odluka o Džejmsovoj budućnosti u CSKA će biti doneta u narednim danima. Takođe, biće objašnjeno šta se desilo što se tiče situacije sa Majkovim odlaskom na sahranu svog dede“, dodaje se.

Ugledni ruski portal „sport-eksres“ je u međuvremenu saznao razlog otpuđtanja Amerikanca, koje je, kako navode, vezano za neprikladno ponašanje.

CSKA je, navodno, dugo trpeo ispade Džejmsa, ali je „kap koja je prelila čašu“ bila tuča sa gruzijskim krilnim centrom Tornikeom Šengelijom.

Pomenuti portal je naveo da su čelnici moskovskog giganta su odlučili da zbog toga, pored ostalog, odstrane Džejmsa iz ekipe i sa njim završe saradnju, ali je ubrzo stigao demanti samog igrača.

"Da li vam ja izgledam kao da bi se potukao sa Tokom (Tornikeom Šengelijom prim. aut.)? Koristite mozak i prestanite verujete u šta god mediji objave. Rekao sam vam da ste svi vi idioti...", naveo je Džejms na Tviteru.

Podsetimo, Amerikanac je u redove kluba iz Moskve stigao 2019. godine iz milanske Olimpije s oreolom najboljeg strelca Evrolige.

Tridesetogodišnjak iz Oregona ove sezone u elitnom klupskom takmičenju beleži 19,9 poena, 3,5 skokova i 5,8 asistencija po meču.

Karaičić za Sputnjik otkrio ko bi mogao da bude tihi heroj Partizana u Krasnodaru

Saša Pavlović za Sputnjik – kako izgleda naći se oči u oči sa „Mambom“?

Ruši se legendarna dvorana – CSKA se seli iz Moskve?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala