Legenda Arsenala digla glas protiv Romanove „menadžerske seče“ u Čelsiju

© Sputnik / Grigoriy Sysoyev / Uđi u bazu fotografijaOligarh Roman Abramovič
Oligarh Roman Abramovič - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ostrvo i dalje bruji o smeni Frenka Lamparda kojeg je Roman Abramovič na klupi Čelsija ekspresno zamenio Tomasom Tuhelom, bivšim strategom Pari Sen Žermena.

Frenk Lampard, Čelsijeva legenda, skupo je platila to što je klub tek deveti na tabeli Premijer lige, a potrošio je ozbiljan novac na dovođenje pojačanja, poput Tima Vernera, Zijeha, Bena Čilvela...

Ruskom milijarderu i vlasniku „plavaca“ Romanu Abramoviču to je opasno zamestalo i izgubio je strpljenje za Lamparda, koji je minulu sezonu završio kao četvrti i uveo je klub u Ligu šampiona.

Ipak, porasli su apetiti svima na „Stamford bridžu“, a ceh je platio, ko drugi no menadžer, kao što to obično i biva.

Ali, mnogi su osudili takvu Romanovu politiku izrazivši javno nezadovoljstvo zbog tretmana koji je imao Frenk, kao ikona kluba iz Londona. Jedan od njih je i Martin Kion, legenda ljutog rivala Arsenala.

​Nekadašnji štoper „tobdžija“ poručio je za britanske medije da je period od 18 meseci, koliko je Lampard bio trener Čelsija, prekratak period.

„Verujem da Frenk Lampard može da napravi uspešnu trenersku karijeru, ali ovo će ga povrediti. Osetiće se iznevereno zbog svega što se dogodilo. Svestan je da je mnogo potrošio prethodnog lega i da je klub imao visoka očekivanja. Abramovič je promenio toliko menadžera, tako da ova vest ne bi smela da nas iznenadi“, izjavio je Kion.
Marina Granovskaja - Sputnik Srbija
Fatalna greška i razlog za otkaz legendi – niko ne ulazi u sukob sa Romanovom Marinom

Tomas Tuhel je čak 15. menadžer u eri Romana Abramoviča, upravo to je ono što je akcentovao Martin Kion.

„Posle četvrtog mesta i plasmana u Ligu šampiona mnogi su očekivali da usledi vreme trofeja što se tiče Abramoviča, ali se to nije desilo i on je ovako postupio. Pitam se da li bi ser Aleks Ferguson ili Arsen Venger preživeli ovaj režim. Voleo bih da vidim Lamparda određeno vreme, da je dobio šansu kao što je to slučaj sa Mančesterom i Solskjerom“, poručio je nekašnji štoper Arsenala.

► Jović: Čuo sam da se Filip smeje više nego ranije

► Utakmica koja nije trebalo da se desi

► „Bivši fudbaler Liverpula“ uhapšen u Moskvi – zbog Navaljnog?!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala