Karaičić za Sputnjik otkrio ko bi mogao da bude tihi heroj Partizana u Krasnodaru

© Foto : Foto: ABA liga/Split/Ivica ČavkaKošarkaši Partizana u Splitu
Košarkaši Partizana u Splitu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaše Partizana protiv Lokomotive Kubanj očekuju ključne utakmice za plasman u plej-of Evrokupa i povodom toga Sputnjik je kontaktirao bivšeg trenera ruske ekipe Bogdana Karaičića.

Karaičić je najveći deo boravka u Krasnodaru proveo u stručnom štabu kao pomoćni trener, a kratko vreme bio je i u ulozi glavnog trenera.

Odlično poznaje sliku i priliku u Lokomotivi, sarađivao je sa Pašutinom i dan danas je u kontaktu sa ljudima iz ruskog kluba.

Partizan u sredu u 17.30 igra protiv Lokomotive, nedelju dana kasnije očekuje ga revanš i sezona oba kluba zavisi od ova dva duela.

„Lokomotiva je trenutno u lošijoj formi u odnosu na početak sezone, a glavni razlog za to je povreda centra Alana Vilijamsa. U tom trenutku predsednik Lokomotive je odlučio da ne dovede novog visokog igrača sve do pre nekoliko dana kada su završili Drua Gordona“, kaže Karaičić na početku razgovora za Sputnjik.

© Foto : KK Crvena zvezda mtsSrpski košarkaški trener Bogdan Karaičić
Karaičić za Sputnjik otkrio ko bi mogao da bude tihi heroj Partizana u Krasnodaru - Sputnik Srbija
Srpski košarkaški trener Bogdan Karaičić

Alan Vilijams do trenutka kada se povredio bio je najdominantniji košarkaš Evrokupa i šire. Lokomotiva je dugo igrala bez adekvatne zamene i ona je konačno je došla u vidu bivšeg igrača Partizana.

 „Gordon u prvoj utakmici ne bi trebalo da igra, kao ni Vilijams Gos. U drugoj bi krilni centar već mogao da zaigra, dok je bivši plejmejker Partizana pod znakom pitanja i za duel u Beogradu“.

Lokosi su reagovali na tržištu, doveli su dva bivša igrača Partizana, ali kako oni neće igrati u prvom duelu, crno-beli bi tu trebalo da traže šansu.

„Fokus Partizana trebalo bi da bude na Lokomotivinim bekovima i na „smol bol“ petorku koju će, više iz prinude, Pašutin morati da igra sa Harvijem na poziciji centra i Kuzminskasom na četvorci. Iz toga razloga Partizan će možda, da bi odgovorio na tu petorku, morati da stavi Rašona Tomasa na peticu, a Dangubića ili Zagorca na četvorku. Mozli bi isto mogao da isparira toj petorci, dok će Mika i Janković imati problema ukoliko budu morali da čuvaju Harvija“, kaže Karaičić.

„To može da bude ključ utakmice – koju će strategiju Partizan izabrati da parira niskoj postavi Lokomotive“, dodaje.

Uprkos zvučnim imenima, roster ekipe iz Krasnodara je mesecima oslabljen, te Pašutin koristi najviše sedam košarkaša u rotaciji.

„Lokomotiva nema dugačak roster ove sezone, igraju sa šest ili sedam košarkaša u rotaciji i kako sezona odmiče naravno da će vam forma biti u padu. Veliku ulogu igraju i putovanja jer doći iz Krasnodara u bilo koji drugi grad – pogotovo u vreme korone – je ekstremno teško“.

Lokomotiva, jedan od glavnih kandidata za visok plasman u Evrokupu, loše je otvorila Top 16 fazu izgubivši od Metropolitana i Trenta.

„Znam da su pred utakmicom sa Trentom morali četiri dana ranije da budu u Italiji. To remeti pripremu utakmicu jer nisi došao dan pre kao što je normalno, već si direktno iz Nižnjeg otputovao u Italiju... Na tu rotaciju koju imaju poraz je bio neminovnost. Verujem da bi drugačije igrali da su ranije reagovali na tržištu“, rekao je Karaičić.

Bivši pomoćni trener Crvene zvezde daje blagu prednost Partizanu u Rusiji.

„Partizan je u ovom trenutku u blagoj prednosti, baš zbog te klupe. Došli su u ponedeljak uveče, imali su utorak da se prilagode na uslove u Rusiji i u sredu mogu da budu maksimalno koncentrisani. Ne znam situaciju sa Mekintajerom, ali i bez njega imaju dužu klupu nego Lokomotiva. U ovom trenutku bi morali da iskoriste prvu utakmicu pre nego što se Gos i Gordon pridruže“.

Karaičića smo pitali ko bi mogao da donese prevagu, koji duel iz senke bi mogao da odluči utakmicu.

„Tihi heroji mogu biti Dangubić ili Kuzminskas. Način na koji Kuzminskas igra odbranu dozvoljava Dangubiću da napada koš jer Litvanac nije baš lateralno najbrži i neće mu odgovarati ta igra. Sa druge strane Kuzminskas voli da bude dominantan na niskom postu gde bi Dangubić teoretski mogao da ga zaustavi. Mimo toga, videćemo na koji način će Partizan uspeti da neutrališe Harvija, da li će to biti Mozli ili Tomas koji može da izazove dosta problema Harviju na niskom postu. To može biti problem za Lokomotivu ako Partizan odluči da ih napadne unutrašnjnom igrom“, rekao je Karaičić za Sputnjik.

Lokomotiva je u velikoj prednosti na bekovskim pozicijama gde ima dominantne igrače poput Vila Kamingsa, Mantasa Kalinietisa i Džordana Kroforda.

„Partizan će sigurno biti u deficitu ako ne igra Mekintajer koji bi mogao da odgovori na Vila Kamingsa. Donekle su slični igrači, s tim što je Mekintajer dominantniji i Kamings bi imao problema da mu odgovori u otvorenoj igri. Kroford je najdominantniji bek u obe ekipe i može da napravi prevagu na stranu Lokomotive. Za razliku od Pejdža može da iskreira više za sebe iz driblinga, a Kalnietis je jedan od najboljih asistenata Evrokupa“.

Partizan posle dva odigrana kola ima polovičan učinak (1/1) i i dalje ima dobre šanse za plasman među osam najboljih.

„Partizanova unutrašnja igra bi trebalo da bude dominantnija, dok Lokomotiva može sa perimetra, odnosno van linije za tri poena da napadne crno-bele“.

Iza crno-belih je veoma turbulentna sezona, promenjen je trener posle nekoliko meseci, igra oscilira...

„Skoro ne promenjen tim u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su uz pomoć navijača i drugog sistema imali dominantnu sezonu. Onda se desilo veliko razočaranje... Ove godine se povredio Jaramaz, koji je jedan od nosioca, i to im nikako ne pomaže. Svaka promena trenera donosi i pozitivan i negativan stres. Ja volim da kažem da je kontinuitet najveći kvalitet, a kada ga izgubite onda je sve drugo manje važno“, zaključuje Bogdan Karaičić za Sputnjik.

Za Partizan gotovo je nemoguće da do Evrolige stignu kroz ABA ligu, te treba očekivati veliku borbu u nastavku Evrokupa koji donosi dve karte za najelitnije evropsko košarkaško klupsko takmičenje.

Bogdan Karaičić za Sputnjik: Saša je pričao sa Nedovićem, dajmo Igoru šansu da pomogne Srbiji

Ne „pale“ ni psovke, ni pojačanja, ništa – od Partizana su ostali samo dugmići

Ubedljiv poraz Partizana u Parizu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala