Istraga zaposlenih u vrtiću „Zamak“ zbog zlostavljanja dece

CC0 / Pixabay / Vrtić
Vrtić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv dve zaposlene u vrtiću „Zamak“ na Voždovcu zbog zlostavljanja i mučenja mališana.

Istraga je pokrenuta protiv V. S. zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i protiv T. J. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Milica Ljubičić.

Do pokretanja istrage došlo je nakon što su u saradnji s policijom prikupljeni dokazi i utvrđeno činjenično stanje u vezi postupanja zaposlenih u vrtiću „Zamak“, navela je Ljubičić i istakla da će dokazne radnje biti pokrenute po hitnom postupku, prenosi Tanjug.

Mediji su preneli da se na društvenim medijima prošle sedmice pojavio se snimak iz vrtića „Zamak“ na kom se nejasno vidi kako vaspitačica grubo postupa sa grupom mališana, „vadi iz ih ormara i u nekom trenutku na zemlji nogom drži jednog mališana“.

Inspekcija je hitno poslata u ovaj vrtić gde je utvrđeno da je snimak autentičan, pa su reagovali nadležni organi krivičnog gonjenja.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala