Dodik: Spomenik Stefanu Nemanji je spomenik srpske državnosti

© Tanjug / RADE PRELICMilorad Dodik na svečanom otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji
Milorad Dodik na svečanom otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su Srbi kroz istoriju naučili da nema slobode bez države, poručivši da je i spomenik Stefanu Nemanji — spomenik srpske državnosti.

Dodik je, na svečanosti otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, naglasio da je vreme da se srpski narod vrati svojim temeljima, navodeći da je temelje srpske državnosti postavio upravo Stefan Nemanja, a njegov sin temelje srpske Crkve.

„Svaki dan nalazim dovoljno razloga i ponosa što pripadam svom narodu srpskom“, kazao je Dodik i dodao da je danas posebno ponosan što deli veličanstven trenutak u kome država Srbija, grad Beograd i svi Srbi odaju poštu velikom ujedinitelju srpskog naroda Stefanu Nemanju.

Kako je kazao, gradeći ovaj spomenik i stavljajući pečat na vreme ujedinjenja i borbe za državu Srbiju, Srbi su odavno naučili da bez države nema slobode.

© Sputnik / Aleksandar MilačićDodik: Spomenik Stefanu Nemanji bi trebalo svakoga da nadahne idejama jedinstva
Dodik: Spomenik Stefanu Nemanji je spomenik srpske državnosti - Sputnik Srbija
Dodik: Spomenik Stefanu Nemanji bi trebalo svakoga da nadahne idejama jedinstva

Dodik je rekao da je veoma važno da Srbija bude što jača, moderna država, što i jeste jer je među boljim državama u Evropi i da Republika Srpska to podržava i pokušava da prati.

On je naveo da je Srpska zagledana u Srbiju, izrazivši zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za razumevanje za Republiku Srpsku i sve Srbe bilo gde da žive.

„Veoma je važno da budemo objedinjeni, a ovaj spomenik trebalo bi svakoga da nadahne idejama jedinstva“, zaključio je Dodik.

Na Savskom trgu svečano je otkriven spomenik jednom od najznačajnijih srpskih vladara, osnivaču srednjovekovne srpske države, velikom županu Stefanu Nemanji.
Spomenik je potom, uz zvuke zvona sa beogradskih crkava, i svečano osvetljen.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala