Dodik: Lažu da rušim Vučića

© PREDSEDNISTVO SRBIJEAleksandar Vučić sa Miloradom Dodikom u Drvaru
Aleksandar Vučić sa Miloradom Dodikom u Drvaru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ne učestvujem ni u kakvom rušenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Dodik je negirao da se nedavno sastao sa biznismenom Miodragom Davidovićem Dakom iz Crne Gore u banjalučkom restoranu „Integra“.

„Nemam nameru da se pravdam i degutantno je i da komentarišem bilo kakve konstrukcije takvog tipa. Očigledno je da neko pokušava da zavadi rukovodstva Republike Srpske i Srbije“, rekao je Dodik, povodom informacija da se u Banjaluci sreo sa Davidovićem, koji je tamo doputovao sa specijalnim zadatkom da u Republici Srpskoj „raspiri“ opoziciona osećanja prema aktuelnoj vlasti u Beogradu.

„Mogu samo da potvrdim da sam se sreo nedavno sa vladikom Joanikijem, koji je bio u Banjaluci u poseti vladici Jefremu. Samo konvertiti koji često menjaju političke stavove mogu imati sumnje oko ovakvih sastanaka i praviti nekakve konstrukcije“, istakao je Dodik.

On napominje da u kontinuitetu ima odličnu saradnju sa predsednikom Vučićem.

„Apsolutno nema nikakvih promena u odnosima Srbije i Srpske i ličnim odnosima između mene i predsednika Vučića. On ima moju veliku podršku. To je moj stav. Uvek sam ga pokazivao i uvek ću ga i pokazivati. Veoma smo zahvalni za sve što je učinio za RS. I sad se odjednom pojavljuju neki koji plasiraju priču da se nešto ruši. Ništa se ne ruši! Ogromna je zasluga Vučića za današnju Srbiju. Ona je ekonomski i politički stabilna, jak je regionalni faktor. Privržen sam stavu da je politika koju vodi Vučić dovela do toga da se Srbija menja i da može da pomogne i nama u Srpskoj“, kaže Dodik dodajući da će u sredu biti u Beogradu na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji.

© AP Photo / Risto BozovicDodik: Crna Gora i Đukanović kroz obaveštajni rad se „mešaju“ u RS i pogotovo u Hercegovini gde prave punktove i dan-danas pokušavaju da razbijaju stabilnost Hercegovine i njeno jedinstvo sa Srpskom.
Dodik: Lažu da rušim Vučića - Sputnik Srbija
Dodik: Crna Gora i Đukanović kroz obaveštajni rad se „mešaju“ u RS i pogotovo u Hercegovini gde prave punktove i dan-danas pokušavaju da razbijaju stabilnost Hercegovine i njeno jedinstvo sa Srpskom.

On ističe da su RS i Srbija izložene mnogim negativnim tendencijama koje dolaze sa Zapada, od ostrašćenih političkih elita i trebaće mnogo jedinstva da se to odbrani.

„RS je zagledana u Srbiju i zahvalna na svakoj pomoći koju dobijamo. Ne moram da pravdam svoj odnos prema Srbiji, ili stavovima prema Milu Đukanoviću. Pokušali su me već 'utrpati' u neku priču sa Đukanovićem, ali sam kao srpski član Predsedništva BiH glasao protiv odluke da on dođe u posetu BiH. I to u momentu kada je stravično napadao SPC i njenu imovinu i mislim da nakon toga ne moram nikome ništa da objašnjavam oko Đukanovića“, kaže Dodik.

Predsedavajući Predsedništva BiH tvrdi da se Crna Gora i Đukanović kroz obaveštajni rad „mešaju“ u RS i pogotovo u Hercegovini gde prave punktove i dan-danas pokušavaju da razbijaju stabilnost Hercegovine i njeno jedinstvo sa Srpskom.

„Pokušavaju i da očuvaju priču kako ovde postoji neki ruski uticaj, a Đukanović to proširuje na priču o srpskom uticaju. Sasvim je normalno da dok postoje Srbija i RS, postoji i srpski uticaj. Ali ne možemo mi Srbi nametnuti nekome našu srpsku svest. Srpska nije imala nikakvih zvaničnih sastanaka sa predstavnicima nove vlasti u Crnoj Gori. Ona je spremna da sarađuje, ali nije spremna da žrtvuje svoju autonomnost podređujući je zahtevima iz Crne Gore“, naveo je Dodik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala