Bugarski političar EU: Više poštovanja za pojam tradicionalne porodice

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu
Zasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bugarski političar Angel Džambaski kaže da svaka zemlja u EU ima suverenitet kada je reč o zakonodavstvu koje se tiče porodice i pozvao da se pokaže više poštovanja prema pojmu tradicionalna porodica.

Na to ga je podstakao slučaj Poljske odnosno problem „zona očišćenih od LGBTI“ kojim se poslednjih godinu dana bavio Evropski parlament, a koji, prema njegovim rečima, predstavlja „reklamni trik“ gej aktivista.

Kako je rekao, takvih zona u Poljskoj nema.

„Laž ponovljena sto puta postala je istina. Iako podržavam mere s ciljem ograničavanja LGBTI ideologije, takvih zona u Poljskoj jednostavno nema“, rekao je on.

Kako je dodao, tu kampanju pokrenule manje grupe ljudi kojima se ne sviđa to što poljske vlasti insistiraju na ideji porodice kao zajednice muškarca i žene.

„Svaka zemlja EU ima suverenitet kada je reč o zakonodavstvu koje se tiče porodice. U većini zemalja centralne i istočne Evrope pojam porodice, što je i deo zakona, predstavlja dobrovoljnu zajednicu muškarca, žene i njihove dece. ... Kao što mi ne govorimo kakva treba da bude porodica u Holandiji ili Švedskoj, tako i vi pokažite više poštovanja za naš pojam porodice“, rekao je ovaj poslanik EP.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala