Utakmica koja nije trebalo da se desi

© Foto : FSSReprezentacija Srbije
Reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neke stvari jednostavno ne treba da se rade, kakav god cilj bio, integritet, ponos, lično poštovanje bi trebalo da budu iznad svega, ali to nije slučaj sa odlukama koje donosi Fudbalski savez Srbije.

Krovna organizacija srpskog fudbala je donela neverovatnu odluku da u pandemijskim okolnostima organizuje američku turneju, koja je već na startu doživela fijasko jer delegacija nije dobila vize za SAD.

I to je saznala u avionu.

Prva stanica putujućeg cirkusa, u koji je FSS ni krive ni dužne uvukao fudbalere koji nastupaju u Superligi Srbije, ubacio ih u crveni dres reprezentacije Srbije i naveo ih da pomisle da su zaista reprezentativci Srbije, bila je Dominikanska Republika.

​Očajna utakmica, očajan teren, očajna slika na televizijskom prenosu – sve je ukazalo na zaključak da takvu avanturu nije trebalo organizovati.

„Loš teren i visoka temperatura zadavali su probleme Orlovima koji su imali četiri dana da se aklimatizuju na uslove za igru, tako da je bilo malo vremena da se potpuno prilagode“, navedeno je u izveštaju FSS sa utakmice.

A utakmica? Dupla nula – bez golova, sa jednim poništenim i jednom propuštenom stopostotnom šansom, promašajem praznog gola sa nekoliko metara...

​Ni to nije trebalo da se desi, nije trebalo da se „trećepozivci“, momci koji su prihvatili poziv koji se odbija u trenutku kad mu nije vreme, u periodu priprema za nastavak sezone u Superligi, poteraju na dug i nepotreban put. 

Teške noge, disanje na škrge, taktička neuigranost, nedostatak takmičarske forme – sve je to bilo evidentno na prvi pogled, iako su ti momci, koje je birao privremeni selektor Ilija Stolica, pošteno pokušali da odbrane svoj obraz.

Nažalost, nisu u tome uspeli, što još jednom stavlja pod znak pitanja motive organizovanja američke turneje.

„Pružićemo mogućnost brojnim klubovima Superlige da kroz zvanične utakmice reprezentacije afirmišu svoje igrače“, rekao je sportski direktor FSS Vladimir Matijašević.

Taj cilj nije ispunjen, niti je izgledao opravdanim, od prvog momenta. Jednostavno, reprezentacija više nije izlog za fudbalere, a scena u Dominikanskoj Republici svakako nije ona na kojoj se dokazuje, pokazuje i prikazuje.

​Jedina pozitivna okolnost je činjenica da nije bilo povreda, već je na „pripremama“ zdravstvene tegobe osetio mladi fudbaler Mančester sitija na pozajmici u Partizanu, Filip Stevanović, a u nekoliko situacija se pojavila bojazan da će još neko stradati.

Uz dužno poštovanje fudbalerima iz Dominikanske Republike, oni su daleko od bilo kakvog nivoa, viđeno je to i u finišu utakmice kada su inicirali čak i fizičke sukobe, trošili vreme, valjali se na travi.

Jasno je bilo zašto – oni ne znaju da je Srbija zapravo reprezentacija Superlige Srbije, jednog opskurnog takmičenja u kom pravila ne važe, niti postulati iole ozbiljne fudbalske lige, što se potvrđuje iz godine u godinu, pa im je cilj bio jasan, da ostanu neporaženi.

I uspeli su u tome, gotovo da su pobedili. A zapravo, Srbija je pobedila samu sebe jer je dozvolila da se uopšte dogodi ta utakmica. Jednostavno, takva utakmica nije trebalo da se desi, kolike god da su pare u zamenu stigle u kasu Fudbalskog saveza Srbije.

Neke stvari se ne rade...

​► Fatalna greška i razlog za otkaz legendi – niko ne ulazi u sukob sa Romanovom Marinom

► Da li su Orlovi oštećeni protiv Dominikane? /video/

► „Bivši fudbaler Liverpula“ uhapšen u Moskvi – zbog Navaljnog?!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala