Sukob na snegu – Rus pod istragom, iako je Finac kriv /video/

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuski skijaš Aleksej Petuhov tokom individualnog sprinta slobodnim stilom za muškarce na Svetskom kupu 2013/2014. u skijanju u Moskvi
Ruski skijaš Aleksej Petuhov tokom individualnog sprinta slobodnim stilom za muškarce na Svetskom kupu 2013/2014. u skijanju u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Finska policija pokrenula je istragu nakon incidenta koji se dogodio za vreme trke štafeta 4 x 7,5 km na Svetskom kupu u skijaškom trčanju u Lahtiju.

Incident se dogodio u završnim metrima trke, kada je Rus Aleksandar Boljšunov izgubio živce nakon što ga je finski suparnik Joni Maki u borbi za drugo mesto sprečio da ga prestigne u cilju.

Televizijski snimak pokazuje kako Finac blokira put ruskom trkaču, koji ga je pokušavao prestići prvo sa leve, a potom i sa desne strane.

Rus je potom „poludeo” i nekoliko puta zamahnuo štapom prema Fincu, a nakon što je prošao ciljem namerno se zaleteo u Makija i srušio ga na sneg.

Selektor ruske reprezentacije Jurij Borodavko optužio je Makija da je prekršio pravila takmičenja, ometajući Boljšunova u ciljnom sprintu.

Ipak, žiri takmičenja presudio je da Makijev pomak udesno ne predstavlja kršenje pravila. Iz tog razloga, ruski takmičar i prva ruska štafeta diskvalifikovana je zbog nesportskog ponašanja i oduzeto im je treće mesto.

Finska policija je nakon incidenta dobila prijavu, nakon čega je započela sa istragom.

„Primili smo prijavu i u toku je postupak provere, postoje li dokazi za istragu”, poručili su u ponedeljak iz policije.

Izvinjenje su zbog celokuponog događaja FIS-u i Finskoj skijaškoj federaciji poslali upravo Aleksandar Boljšunov i Jelena Vjalbe, inače predsednik komisije za kros-kantri Ruske skijaške federacije.

Naredni vikend Svetskog kupa, počinje već u petak u švedskom Falunu, ali je još uvek pod znakom pitanja nastup Aleksandra Boljšunova na tim takmičenjima.

​► Nikita je najveća bokserska nada Rusije i sveta – trenira i na -23! /video/

► Srpski krst na leđima: Zvezda američkog fudbala odao počast pradedi i srpskim precima /video/

► Ruski sportisti imaju rešenje – neka se zaori „Kaćuša“!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala