Slucki: Komitet PASE preporučio potvrdu ovlašćenja ruskoj delegaciji

© Sputnik / Dominik Buten / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope
Zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komitet Parlamentrane skupštine Saveta Evrope za monitoring preporučio je da ovlašćenja ruskoj delegaciji budu potvrđena u punom obimu, rekao je član delagacije Leonid Slucki.

Komitet za monitoring je preporučio da se potvrde ovlašćenja ruskoj delegaciji u punom obomu. Nijedan amandman ukrajinske delegacije nije dobio podršku. Nadamo se daljem konstruktivnom pristupu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope“, rekao je Slucki.

Pitanje ovlašćenja biće razmotreno 28. januara.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope počela je juče zimsko zasedanje, a kako je objavljeno na otvaranju nisu potvrđena ovlašćenja ruske delegacije.

Šefica ukrajinske delegacije Marija Mezenceva je izašla sa predlogom da se ospore ovlašćenja.

Ruskoj delegaciji je oduzeto pravo glasa u aprilu 2014. godine zbog situacije u Ukrajini i vraćanja Krima u sastav Rusije. Naredne godine je Parlamentarna skupština Saveta Evrope dva puta pokrenula pitanje o vraćanju prava ruskih parlamentaraca, ali su sankcije samo pogoršane.

Moskva je odbila rad u takvim uslovima i u periodu od 2016. do 2018. godine nije slala zahteve za potvrđivanje svog ovlašćenja zbog antiruskog raspoloženja u Strazburu.

Ranije su poslanici PSSE najpre osporili ovlašćenja ruske delegacije, a 2019. prava Rusije su obnovljena u punom obimu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala