Slovačka: Oprezno sa uvođenjem novih sankcija Moskvi zbog Navaljnog

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaParlamentarna skupština EU
Parlamentarna skupština EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
EU oprezno pristupa pitanju uvođenja sankcija Moskvi, izjavio je šef slovačke diplomatije Ivan Korčok, nakon završetka sednice rukovodioca spoljnopolitičkih resora država EU u Briselu.
„Želimo oprezno da koristimo takve instrumente, kao što su sankcije. Želimo da damo priliku sudskom procesu (u slučaju Alekseja Navaljnog)“, rekao je slovački diplomata.

Po mišljenju šefa slovačke diplomatije, slučaj ruskog opozicionara će biti glavna tema posete Moskvi, početkom februara, rukovodioca evropske diplomatije Žozepa Borelja. On će 5. februara imati sastanak sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.

„EU namerava da dokaže da ne želi stalno da se oslanja na politiku sankcija. Ali, ako Rusija pokaže želju da u potpunosti uklloni Navaljnog iz političkog života, za EU će to biti nova situacija“, dodao je Korčok.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je posavetovalo ranije inostranim političarima koji su komentarisali situaciju sa Navaljnim da poštuju međunarodno pravo i da se okrenu rešavanju problema u svojim državama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala