Ruski poslanici: Parlamenti će uskoro razmotriti dokumente o produženju Sporazuma START 3

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki izjavio je da će dokumenti o ratifikaciji produženja rusko-američkog Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja ući u Dumu u najskorije vreme i biti razmotreni u roku od 24 sata.

„Razmena nota o produženju Sporazuma o strateškom naoružanju važan je signal za očuvanje sistema nuklearnog obuzdavanja u svetu. Čekamo da se odgovarajući dokumenti podnesu Državnoj dumi. Spremni smo da započnemo već danas ili sutra sa obezbeđivanjem zakonodavnog procesa za produženje Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju“, rekao je Slucki novinarima.

Sa svoje strane, predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Konstantin Kosačov rekao je da parlament Rusije može da ratifikuje produženje ovog Sporazuma pre njegovog isticanja 5. februara.

„Bilo bi važno da se uspe do 5. februara“, rekao je senator za Sputnjik.

Kosačov je dodao da će Savet Federacije razmatrati produženje Sporazuma i dati zeleno svetlo na sednici 27. januara.

Kremlj je ranije saopštio da su Rusija i Sjedinjene Američke Države razmenile diplomatske note o postizanju dogovora o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) i da su predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden u vezi sa tim izrazili zadovoljstvo tokom telefonskog razgovora.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala