Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ registrovana i u Iranu

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaMedicinska sestra daje vakcinu "Gam-KOVID-Vak" zdravstvenom radniku u poliklinici u Vladivostoku
Medicinska sestra daje vakcinu Gam-KOVID-Vak zdravstvenom radniku u poliklinici u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) registrovana je u Iranu, saopštio je šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif.
„Želeo bih da vas informišem da je vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) bila juče registrovana u Iranu. Odobrile su je naše sanitarne vlasti i uskoro, nadamo se, moći ćemo da je kupimo i zajedno proizvodimo z učešće odgovarajućih instituta u Rusiji i Iranu“, rekao je Zarif na konferenciji za štampu sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim u Moskvi.

Šef Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev najavio je ranije da očekuje da će ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) biti registrovana u preko 25 zemalja.

Podsetimo, vakcina „Sputnjik Ve“ je napravljena na proverenoj i dobro izučenoj platformi adenovirusnih vektora čoveka i već je dobila odobrenje za primenu u Rusiji, Belorusiji, Argentini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Mađarskoj, Srbiji, Boliviji, Alžiru, Palestini, Venecueli, Paragvaju i Turkmenistanu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala