Ragbi 13 u Srbiji – gruba igra velikih džentlmena

© SputnikTehnogram
Tehnogram - Sputnik Srbija
Pratite nas
U večerašnjoj emisiji „Tehnogram“ tražimo odgovore na pitanja: Kako i koliko tehnologija utiče na moderni sport? Da li je tokom pandemije svet sporta potpuno stao i da li ljudi mogu da treniraju uz pomoć aplikacija? Kako reprezentativci Srbije u ragbiju 13 uspevaju da se izbore sa najvećim timovima sveta?

Ako kažemo da je Srbija zemlja uspešnih sportista – apsolutno smo u pravu. Javnost u Srbiji upoznata je sa uspehom takmičara u popularnim sportovima, ali retko ko zna da Srbija ima reprezentaciju u ragbiju 13. Na prvi pogled igra deluje jako grubo sa puno kontakta igrača, ali važi za sport u kome nema povlašćenih na terenu.

U vreme pandemije, svet sporta je jedno vreme gotovo potpuno stao. U međuvremenu, društvene mreže su stvorile veliki pritisak na ljude o poželjnoj estetskoj percepciji tela koje se često postiže na nezdrav način. Profesionalni pristup treningu i bavljenje sportom neophodni su faktori za zdrav život, dok je u Srbiji bavljenje rekreativnim sportom na statistički zanemarljivom nivou.

O ovim temama u emisiji „Tehnogram“ govori Stevan Stevanović, kapiten reprezentacije Srbije u ragbiju 13.

Tehnogram: Stevan Stevanović

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala