Poredio je Greg, poredi i Rađa: Dončić podseća na Bodirogu /video/

© AP Photo / Elise AmendolaProslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa
Proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dino Rađa, jedan od najboljih košarkaša u istoriji Hrvatske, imao je samo lepe reči za Luku Dončića.

Rađa je u intervjuu za „Basketbol netvork“ pričao o NBA i Evropi, Šekulu O'Nilu, Luki Dončiću...

Nikola Jokić i Greg Popovič - Sputnik Srbija
Samo je „ludi Srbin“ znao, samo on je verovao...

Bivši hrvatski košarkaš uporedio je košarkaša Dalas Maveriksa sa proslavljenim srpskim košarkašem – Dejanom Bodirogom.

„Dosta me podseća na Bodigoru. Momak je sa velikim mud**a i veliki je talenat. Nisam baš očekivao da će ovako rano da uspe, ali je pokazao zrelost i veoma naporno radi. Postepeno je išao, od male minutaže u Realu do velike i potom mnogih titula. Zatim je otišao u NBA, tada sam mislio da mu je potrebna još jedna godina u Evropi, ali me je iznenadio“, rekao je Rađa.

„Sin me je skoro pitao: 'Da li si video šta je Dončić uradio?'. Pustio sam to što je hteo da mi pokaže i video sam sedam, osam sekundi. Luka je napravio devet driblinga, tri varke i niko nije došao u pomoć. To u mojim danima u reketu ne bi moglo da prođe. 'Ubili' bi vas. Barkli, Oukli, Mejson, Lejmbir bi vam 'otkinuli' glavu“, iskreo je danas hrvatski funkcioner.

Rađa je pričao i o promeni u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

„Svet se promenio. NBA je više postala kao Ol-star utakmica, odbrane se ne igraju. Brojevi igrača se pumpaju bez razloga. Mene to ne zanima. Drugačije su ere i morate da se prilagodite. Nešto mi se sviđa, nešto ne. Radije gledam Evroligu nego NBA. Ne mogu da se setim kada sam poslednji put gledao NBA. Harden šutne 50 trojki za utakmicu i oni to zovu košarkom. Ne volim to“, kaže Dino.

Dino Rađa ostavio je veliki trag u Evropi osvojivši nekoliko titula šampiona Evrope, a od 1993. do 1997. godine igrao je u Boston Seltiksima.

U sezoni 1995/1996 odigrao je najbolju sezonu i pokazao da može i protiv najboljih na svetu beleživši 19,7 poena, 9,8 skokova i oko dve asistencije.

Vratio se u Evropu, igrao za Panatinaikos, Zadar, Olimpijakos, Cibonu, a karijeru je završio tamo gde je sve počelo – u Splitu.

Nemanja, vreme je da se Americi kaže – „zbogom“

Veliki Mirotić – kuća na dar, ikona za poklon

Bogdanov saigrač dominira – redak tripl-dabl centra iz Švajcarske

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala