Samo je „ludi Srbin“ znao, samo on je verovao...

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Greg Popovič
Nikola Jokić i Greg Popovič - Sputnik Srbija
Pratite nas
Greg Popovič, legendarni košarkaški trener, najveći je um u svetu magične igre između obruča, on poseduje toliko dobru percepciju da su pojedine njegove reči tek posle nekoliko godina dobile potvrdu u javnosti.

„Ludi Srbin“ je u godinama kada je Nikola Jokić počinjao da gradi svoju karijeru u NBA ligi procenio da je momak iz Sombora najsličniji Leriju Birdu, čoveku koji je obeležio jednu eru u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Popovič je taj stav ponovio i prošlog leta, nazvavši Jokića „reinkarnacijom Birda“, što je naišlo na burne reakcije u američkoj javnosti.

Kako, pobogu, neko sme da jednog Srbina uporedi sa „Pticom“?

​Brojni analitičari i „analitičari“ su tih dana našli za shodno da se obruše na Popoviča, govoreći da je takvo poređenje preterano.

„Bio sam zapanjen kada sam čuo taj citat, mislio sam da je šala, da Pop nije ozbiljan. On retko govori takve stvari, uglavnom su njegove reči smislene...“, rekao je Brajan Vinhorst, novinar ESPN.

Na to se nadovezao i njegov kolega Amin Elhasan, koji je naveo da Jokić ne liči na Birda jer je Leri bio igrač koji bi svakom u lice mogao da ubaci 40 poena...

„Ako izuzmemo dodavačke sposobnosti i to što su obojica belci, ne vidim to poređenje kao tačno. Jokić mi se tu ne uklapa“, naveo je Elhasan.

Nova sezona je donela i novog Jokića, boljeg nego ikada – prosečno ubacuje više od 25 poena, hvata 12 lopti i deli nešto manje od deset asistencija po utakmici i sa njim u Denveru sve počinje i sve se završava.

Nove okolnosti su navele jednog čoveka da reaguje, nekadašnjeg centra Bostona Kendrika Perkinsa koji sada radi kao analitičar.

„Taj prokleti Jokić je više nego poseban! Izgleda da je Greg Popovič bio u pravu kada ga je uporedio sa Lerijem Birdom“, istakao je Perkins.

Može biti i ne mora, poređenja su uvek nezahvalna, ali je jedna stvar sasvim jasna – Greg je video pre svih u Americi šta Jokić ume i može, a kako vreme protiče može se pojaviti i žal što je iz godine u godinu sve manja verovatnoća da će Popovič i Jokić ikada sarađivati.

A tako bi bilo lepo videti takva dva košarkaška uma na istom zadatku...

► Pokuševski upao u zamku „Kandže“ /video/

► Amerika nam daje zaključak – za Srbiju je „sporan“ samo Jokić

► Dončić vodi NBA u Sloveniju, a Sputnjik otkriva da li će Jokić doći s Denverom u Srbiju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala