„Rekao sam Kralju – neka me pozove Bjeković da uvedem Partizan u Ligu šampiona“ /video/

© AFP 2023 / PETER MUHLYProslavljeni srpski fudbaler i trener Ljubinko Drulović
Proslavljeni srpski fudbaler i trener Ljubinko Drulović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ljubinko Drulović, nekadašnji fudbaler i selektor Srbije, pričao je o mnogim zanimljivostima iz karijere u novoj epizodi Sputnjikove emisije – Miljanov korner.

Bogata igrača karijera, tokom koje je igrao za Slobodu iz Užica, Rad, Žil Visente, Porto, Benfiku i Penafiel, dovela je Drulovića i do Partizana – i to na nagovor čuvenog golmana Ivice Kralja.

Drulović je karijeru započeo u Užicu, potom je igrao u gorepomenutim klubovima, a 2003, kada je imao 35 godina, došao je u Humsku.

„Imao sam dogovorene razgovore sa nekoliko portugalskih klubova, a rekao sam Ivici, onako više u šali, da kaže Nenadu Bjekoviću (bivšem treneru i funkcioneru Partizana) da ću da dođem u Partizan da vas uvedem u Ligu šampiona. Tada sam imao oko 44 utakmice u Ligi šampiona, pa mi je falilo još malo da zaokružim na 50. Ja mislim kao da je Bog dao da se to desi. Prošlo je par dana, ja sam čekao avion iz Beograda za Lisabon i zvoni mi telefon“, prisetio Drulović u razgovoru sa našim Miljanom Milićevićem.

Tada ga je upravo Bjeković pozvao i pitao ga da li stvarno želi da dođe u Partizan, na šta je proslavljeni fudbaler odgovorio potvrdno.

„Nenad i ja smo se dogovorili za dva, tri minuta, ja sam došao i stvarno smo te godine igrali Ligu šampiona“.

Drulović, iako je već bio na zalasku profesionalne karijere, bio je te sezone jedan od važnijih igrača Partizana, te je, na primer, odigrao svih 90 minuta u Madridu kada su crno-beli izgubili minimalnim rezultatom (1:0).

Odigrao je više od 200 minuta u grupnoj fazi Lige šampiona i upisao je jednu asistenciju – u prvom kolu protiv Porta (1:1).

O svemu ovom, ali i o mnogo toga drugog, možete da čujete u emisiji Sputnjik sporta: „Miljanov korner“.

Kako je Ljubinko Drulović dokazao da je "Car" i zašto je Murinjo veliki? /video/

Čović za Sputnjik otkrio zašto najveći srpski talenat nije došao u Zvezdu

„Miljanov korner“ – Čović: Ne raduju me rezultati Partizana, Saša je sebi nabio tenziju /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala