Kina uvodi industrijski internet: Prave 30 povezanih 5G fabrika u 10 ključnih gradova

© Foto : PixabayVisoke tehnologije
Visoke tehnologije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kina planira da ubrza uvođenje bežične tehnologije, uspostavljajući 30 potpuno povezanih“ 5G fabrika u deset ključnih industrijskih oblasti u naredne dve godine, objavilo je Kinesko Ministarstvo industrije i informacione tehnologije.

Prema ministarstvu, koje je objavilo Akcioni plan za naredne godine, uspostaviće se tri do pet industrijskih internet platformi sa međunarodnim uticajem, kao i veliki centar za obradu podataka, prenosi RT.

Akcioni plan naglašava da će naredne tri godine (2021-2023) biti period brzog rasta kineskog industrijskog interneta. Tokom tog perioda preovladavaće novi poslovni formati uključujući tehnološki inteligentnu proizvodnju, saradnju zasnovanu na mreži i personalizovano prilagođavanje, rekli su iz Ministarstva.

Industrijski internet, poznat i kao „internet stvari“ (Internet of Things) podrazumeva šire usvajanje naprednih tehnologija kao što su bežične mreže sledeće generacije, veliki podaci i veštačka inteligencija.

Podaci Ministarstva pokazuju da je Kina već razvila preko 70 industrijskih internet platformi, povezujući oko 60 miliona kompleta industrijske opreme i više od 400.000 industrijskih preduzeća.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala