Kako su srpske varnice upalile usnulu nemačku mašinu

© REUTERS / KAI PFAFFENBACHKostić i Jović
Kostić i Jović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ajntraht Frankfurt ponovo gazi sve pred sobom i predstavlja strah i trepet za protivnike u Bundesligi, a sve se poklopilo povratkom Luke Jovića „drugoj kući“. Pozajmica iz Real Madrida upalila je „mašinu“, i posebno je profitirao njegov reprezentativni saigrač, ujedno i veliki prijatelj - Filip Kostić.

Jović i Kostić su na tri zajedničke utakmice – protiv Šalkea (3:1), Frajburga (2:2) i Arminije Bilefeld (5:1) postigli ukupno četiri gola uz tri asistencije.

​Napadač Ajntrahta na svom kontu ima tri pogotka, dok je brzonogi Kragujevčanin postigao je prvi gol posle neverovatne pauze od godinu dana u demoliranju Bilefelda, a nanizao je i tri asistencije. Direktan „krivac“ za njegovo fudbalsko vaskrsnuće je Luka.

Tu njihovu neraskidivu vezu i činjenicu da na terenu mogu da se (pro)nađu vezanih očiju, u razgovoru za Sputnjik je pojasnio Dragoslav Stepanović, nekadašnji trener Ajntrahta, koji trenutno s porodicom živi u Frankfurtu.

„Njih dvojica se fenomenalno razumeju. Kostić je igrao daleko slabije dok Jović nije bio tu. Verovatno je to bio razlog, jer mu je falio Luka koji se uvek muva oko peterca u pravom momentu na pravom mestu, da završi taj Kostićev započet posao. Ma, strašan tandem su njih dvojica, zaista deluju impresivno, što se ogleda u rezultatima Ajntrahta na poslednja tri meča i sedam od maksimalnih devet bodova. Kostić uvek zna gde se Jović kreće, to je nemoguće. Mogao je protiv Bilefelda i Filip da pogodi na Lukinu asistenciju, malo je nedostajalo da pogodi“, poručuje iz Nemačke Stepanović.

Stari fudbalski vuk koji je sa Leverkuzenom prigrlio pehar Kupa Nemačke, dok je u Srbiji vodio Vojvodinu, usudio se čak i da prognozira koliko golova će Jović postići do kraja sezone.

Naravno, prema Stepijevim rečima, taj posao dodatno će mu olakšati što uz sebe ima prekaljenog asistenta poput Kostića.

Podsetimo, Jović je za 61 minut u dresu Ajntrahta na tri meča uspeo da nadmaši učinak u Realu za 18 meseci, gde je postigao samo dva gola.

„Prvo moram da napomenem da se nadam da je Luka pročitao Zidanovu izjavu za Marku, gde kaže da nije on kriv što se Jović nije snašao u Realu, već da je krivica isključivo na strani igrača. Francuz je iskusan, bio je strašan igrač i nema razloga da ne priča istinu. To Luka mora da prelomi u glavi da bi se ponovo vratio u Madrid. A što se tiče Bundeslige, tu očekujem da postigne između 10 i 15 golova do kraja sezone. To je realno, jer vidim da barem po dva do tri puta uđe u šansu. Činjenica je da to neće biti slučaj protiv Dortmunda i Bajern Minhena, ali će protiv ekipa, kao što je Fortuna, to učiniti više puta. Ne samo što se Jović fantastično snalazi u protivničkom šesnaestercu, već bi on zbog talenta koji poseduje, a ima ga i previše, komotno mogao da igra i plejmejkera“, ističe Dragoslav.

​Na pitanje kako mu se čini njegov bivši klub, koji je ušao u seriju dobrih rezultata, što je rezultiralo boljim plasmanom na tabeli Bundeslige, Stepanović je odgovorio:

Adi Hiter je najzaslužniji za dobre stvari, jer ima taj dar da vraća igrače u život. Kostić je sa Štutgartom i Hamburgom ispadao u Cvajtu, a onda je prodisao u Ajntrahtu. Trenutno je to slučaj sa Andreom Silvom, koji je imao slabiji start, a sada ne prestaje da postiže golove. Hiter zna da istrpi igrača. Ne vadi da iz igre zbog jednog lošeg dodavanja ili lošeg meča. Zna da trpi igrača i četriri-pet utakmica. Ajntraht sa Jovićem sada deluje jako ozbiljno. Odavno nisam gledao da bolje kombinuju na utakmici, da bolje zatvaraju i da prave igru, nego što to trenutno čine. Hiter je pronašao formulu sa ovim timom i mislim da se on raduje što se Luka Jović vratio“.

Uroš Račić - Sputnik Srbija
Srpske rakete „cepaju“ evropske mreže! /video/

Iskusni stručnjak je na kraju razgovora imao i jasnu poruku za srpskog reprezentativca koji igra ko preporođen po povratku u Ajntraht.

„Jović nosi džak na leđima. I taj džak je večito prisutan. Ukoliko prođe utakmica, dve, tri da ne postigne gol, mnogi će se odmah pitati gde je i šta radi. Bitno je da on ne počne da razmišlja o tome. Ne treba da razmišlja ni kada postiže golove. Treba samo da igra i sve će doći na svoje mesto, samim tim i povratak u Real“, poručio je Dragoslav Stepanović za Sputnjik.

► Iz Frankfurta za Sputnjik o povratku Jovića: Trpeće pritisak, očekivaće od njega tri gola po meču

► Danas igra Srbija, tamo daleko – za pare

► Abramovič objavio saopštenje – legenda je dobila otkaz!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala