Dramatična akcija spasavanja: Rudari danima bili zatrpani pod zemljom, spaseno 11, poginulo 10 /video/

© AP Photo / Xinhua/Luan QinchengOperacija spasavanja rudara koji su danima bili zatrpani pod zemljom u kineskoj provinciji Šangdong
Operacija spasavanja rudara koji su danima bili zatrpani pod zemljom u kineskoj provinciji Šangdong - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kineski rudari iz rudnika zlata Cisja bili su danima zatrpani pod zemljom, a u operaciji spasavanja njih 11 izvučeno je, dok je 10 poginulo, a za jednim se traga.

Neki od preminulih rudara umrli su od gladi, dok su neki nastradali od posledica eksplozije koja ih je zatrpala, izvestio je kineski državni list „Global tajms“.

Posle gotovo 15 dana od eksplozije, spasioci su uspeli da se probiju kroz nanose zemlje i stenja koji su blokirali prilaz zatočenim rudarima.

Eksplozija se dogodila 10. januara, ali je prijavljena vlastima tek posle 30 sati, navodi „Global tajms“, pa su spasioci čitavih 14 dana pokušavali da dođu do zarobljenih rudara.

​Pod zemljom su bila zatočena 22 rudara na različitim lokacijama rudnika, na dubinama od 350 do 620 metara ispod zemlje i neki od njih su bili u kontaktu sa spasiocima. Do rudara je prokopan manji tunel, kako bi im bila dostavljana hrana i lekovi dok spasioci nisu uspeli da ih izvuku.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala