Zvezda naše profesije i televizijska ikona: Simonjanova o Lariju Kingu

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaGlavna i odgovorna urednica RT i agencije „Sputnjik“ Margarita Simonjan
Glavna i odgovorna urednica RT i agencije „Sputnjik“ Margarita Simonjan  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica televizije „RT“ Margarita Simonjan je čuvenog američkog televizijskog voditelja Larija Kinga nazvala glavnom zvezdom njihove profesije.

Odlazak Kinga nazvala je užasnim gubitkom za čitavu televizijsku industriju.

„Ovo je nenadoknadiv, užasan gubitak, ne samo za nas već i za celu industriju. Lari King je bio glavna zvezda naše profesije, svetske televizije, najprepoznatljivija televizijska ličnost i ime u čitavom svetu“, izjavila je Simonjanova.

Glavna urednica je u subotu naglasila da je King bio sjajna osoba i pravi čovek sa kojim je bilo veoma lako raditi. Prema rečima Simonjanove, televizijski voditelj je bio neverovatno talentovan, što mu je omogućilo da za 60 godina postane apsolutni simbol televizije u svetu.

„Pomešana su nam osećanja ogromne tuge sa ponosom što je poslednjih osam godina Lari King vodio programe na televiziji 'RT'. Bilo mu je drago, i sam je više puta govorio o tome da je za vreme rada na našem kanalu dobio više nominacija i nagrada nego na 'Si-En-En'“, rekla je Margartita Simonjan.

Ona je dodala da je i sama još u detinjstvu učila iz njegovih knjiga u Krasnodaru.

Podsetimo, čuveni američki TV novinar Lari King preminuo je u bolnici u 87. godini nakon duge bolesti.

Veteran i jedan od najpoznatijih voditelja tok-šou emisija osvojio je mnoštvo nagrada tokom svoje karijere. Vodio je emisiju „Politika“ na „RT Amerika“.

King je primljen u bolnicu nakon što je navodno imao problema sa srcem. Svoj 87. rođendan, koji je bio 19. novembra, proveo u bolnici, ali je tog dana na Tviteru zahvalio fanovima i „na svim ljubaznim rođendanskim porukama“. Lari King je decenijama bolovao od srčanih bolesti i čak je napisao dve knjige koje opisuju život sa tim zdravstvenim stanjem. U novembru 2019. pretrpeo je gotovo fatalan moždani udar i kasnije objavio da je proveo „nekoliko nedelja“ u komi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala