Potpredsednica Argentine primila rusku vakcinu protiv kovida

© Aviakompaniя Aerolíneas Argentinas / Uđi u bazu fotografijaAvion sa drugom dozom ruske vakcine "Sputnjik Ve" sleteo na argentinski aerodrom u Buenos Ajresu
Avion sa drugom dozom ruske vakcine Sputnjik Ve sleteo na argentinski aerodrom u Buenos Ajresu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednica Argentine Kristina Fernandes de Kiršner primila je rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) protiv virusa korona.
„Vakcinisani smo ‘Sputnjikom Ve’ u bolnici ‘Predsednik Peron’ u Aveljanedi. Time brinem ne samo o sebi, već i o onima oko sebe“, napisala je potpredsednica na svom nalogu na Tviteru.

​„Sputnjik Ve“ je prva i do sada jedina vakcina protiv kovida koja je stigla u Argentinu. Ruski fond za direktne investicije i vlada zemlje potpisali su ugovor o isporuci 10 miliona doza vakcine. Prva serija od 300 hiljada doza prve komponente isporučena je ovoj južnoameričkoj zemlji 24. decembra. Argentina je ruskom vakcinom počela da vakciniše zdravstvene radnike 29. decembra.

Argentinsko Ministarstvo zdravlja odobrilo je 20. januara upotrebu preparata za vakcinaciju osoba starijih od 60 godina. Posle toga je vakcinu primio predsednik Argentine Alberto Fernandez.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala