Zaharova o blokiranju naloga ruskih zvaničnika: Najdublja kriza zapadne pseudodemokratije

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Razlike u oceni protesta na Zapadu i u Rusiji, kao i blokiranje zvaničnih ruskih naloga na američkim interent-platformama svedoče o najdubljoj krizi ideologije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.
„U Americi se informacije o blokiranju ruskih zvaničnika, zvaničnih stranica ili medijskih stranica javljaju prosto na nivou donošenja nekih korporativnih rešenja. Moglo bi da se govori prizemnije i da se kaže da je to deo pokušaja obuzdavanja. Ali, prema mom mišljenju, treba govoriti u globalu. To je kriza, najdublja kriza upravo tog zapadnog načina razmišljanja, zapadne pseudodemoktratije i pseudoliberalizma“, istakla je ona za televiziju „Rusija 1“.

Kako je rekla, „pala je maska“ Sjedinjenih Američkih Država.

Boja se skinula i videli smo čega tamo zapravo ima. Govoreći o sebi, o tome što se događalo u Vašingtonu, o Kapitolu – to sve su nazivali napadom na demokratiju. A juče su povodom ruskih nezakonitih protesta pisali nadahnute apele. To nije licemerje, već kriza njihove ideologije. Ali, reč je o opasnoj krizi, jer ona ugrožava suverenitet mnogih zemalja“, dodala je portarolka.

Istovremeno, Zaharova je podsetila da je Amerika ranije najavljivala da namerava da se bori protiv „fejkova“ (lažnih vesti) u medijskom prostoru. Ona smatra da, ukoliko o lažnim vestima saopšti ruska strana, američke društvene mreže nikada neće informisati svoje korisnike o postojanju negiranja lažnih informacija.

„To se radi namerno. Da bismo mi dobili uklanjanje, blokiranje lažnih informacija moramo da prođemo kroz sedam krugova pakla, trebaju nam sudske odluke, duga prepiska“, rekla je ona.

Moskva će odgovoriti na postupke američkih diplomata

S tim u vezi, zvaničnica predstavnica ruskog Ministarstva istakla je da će Moskva odgovoriti na komentare američkih diplomata o protestima u Rusiji.

„Mi ćemo, van sumnje, odgovoriti na to“, dodala je ona.

Istovremeno, ona je podsetila na saopštenje ruskog MIP-a, koje je objavljeno u subotu, o tome da će američke diplomate morati da daju objašnjenje Ministarstvu i za ponašanje američke ambasade u Moskvi i za izjave Stejt departmenta.

„Ali rešavaćemo stvari i dalje, jer je to samo vrh ledenog brega, to što su objavljivale zvanične američke strukture i komentari koji su dati preko spoljnopolitičkih resora različitih zapadnih država“, zaključila je portparolka.

Podsetimo, juče su u više gradova održani protesti podrške opozicionaru Alekseju Navaljnom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala