Šarapova govorila o najtežem periodu u životu

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaMarija Šarapova
Marija Šarapova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ogroman šok za svetski sport bila je informacija da je Marija Šarapova, jedna od najboljih teniserki sveta, suspendovana na 15 meseci zbog dopinga.

Pre skoro pet godina u njenom organizmu je pronađena supstanca „midronat“, koja se nalazila na listi zabranjenih.

Šarapova je testirana 26. januara 2016. godine, najpre je suspendovana na dve godine, ali je kazna smanjena potom na 15 meseci.

Ipak, nikada nije uspela da se vrati na stari nivo igre.

„Bilo mi je teško da shvatim da mi je na toliki period oduzet sport kojim sam se bavila od četvrte godine života“, navela je Šarapova.

Kako je istakla, celog života, svakog jutra, čak i na odmorima, budila se s mišlju da će se za koju nedelju takmičiti na nekom od turnira.

„Buđenje u periodu suspenzije i prolazak kroz sve procedure, nemogućnost da treniram, da održavam svoje telo u optimalnoj kondiciji, u tom načinu razmišljanja... Bilo je interesantno sa jedne tačke, ali je teško izgubiti taj ritam. Čak i kada odmarate nedelju ili dve, neophodan je identičan period da biste se vratili u kolosek“.

Šarapova je po povratku uspela da osvoji titulu u Tijanđinu, te da se plasira u četvrtfinale Rolan Garosa, pre nego što je morala na drugu operaciju ramena u karijeri.

„Tada sam shvatila da sam blizu kraja... Nisam mislila da ću igrati posle 30. godine života, pokušavala sam da pronađem nešto da me pokrene. To je bio najteži deo, pokušaj pronalaska inspiracije“, istakla je Šarapova.

► „Novače, hvala što nisi ćutao“

► Argentinac ljut: Novakova terasa je veća od moje sobe, ali makar ne ćuti kao Nadal

► Teške optužbe iz Rusije na račun Australijanaca: „Obmana ili slučajnost?“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala