Maloletna lica koja su privedena tokom jučerašnjih protesta u Moskvi - puštena

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaProtesti u Moskvi
Protesti u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi maloletnici koji su privedeni juče tokom neodobrenog protesta u centru Moskve su pušteni kući, nakon što su roditelji došli po njih, saopštila je Sputnjiku dečji ombudsman za rusku prestonicu Olga Jaroslavska
„Koliko mi je poznato, niko nije tražio medicinsku pomoć. Niko od maloletnih lica nije povređen“, saopštila je Jaroslavska.

Sinoć je bilo saopšteno da je, prema preliminarnim informacijama, u više gradova Rusije uhapšeno oko 300 maloletnika, od čega je 70 u Moskvi i Sankt Peterburgu oko 30.

Privedeni novinari

Tokom jučerašnjih protesta privedeno je i oko 40 novinara, saopštio je predsednik Saveza novinara Rusije Vladimir Solovjov.

„Savez novinara prati situaciju, stalnom je kontaktu sa regionalnim odeljenjima udruženja i spreman je da pruži kolegama pravnu pomoć“, naveo je Solovjov. On je dodao da su kasnije praktično svi novinari bili pušteni.

Podsetimo, juče su održani nezakoniti protesti podrške Alekseju Navaljnom u više gradova Rusije. Inače, ruski opozicionar se prošle nedelje vratio iz Nemačke u Rusiju i uhapšen je na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi. Određen mu je pritvor od 30 dana gde će čekati ročište na kojem će biti odlučeno da li će mu uslovna kazna biti zamenjena kaznom zatvora. Ročište je zakazano za 29. januar.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala