Egipat će registrovati rusku vakcinu protiv korone

© Sputnik / Abzal Kaliyev / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina „Sputnjik Ve“
Ruska vakcina „Sputnjik Ve“  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Egipat namerava da registruje tri vakcine protiv virusa korona u narednim danima, među kojima je i ruska, izjavila je ministarka zdravlja te zemlje Hala Zaid.
„Počeli smo da preduzimamo korake u vezi sa registracijom tri vakcine – kineske, britanske i ruske. Narednih dana ćemo dobiti nove partije vakcina, one će biti registrovane“, izjavila je ministarka na konferenciji za štampu.

Prema njenim rečima, vlasti su zaključile ugovore za isporuku 100 miliona doza različitih vakcina.

Istovremeno, ona je saopštila o početku nacionalne kampanje za vakcinaciju. Počev od ponedeljka, u Egiptu će prvi biti vakcinisani lekari.

Vakcina protiv virusa korona Institua Gamaleja - Sputnik Srbija
Ruska vakcina protiv korone ide i u Egipat

Podsetimo, pres-služba ruske ambasade je 14. januara saopštila da je Rusija spremna da isporuči Egiptu vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), kao i da je moguća predaja tehnologije za proizvodnju kako bi se pokrenulo pravljenje vakcine u toj zemlji.

Prema podacima egipatskog Ministarstva zdravlja, u zemlji je registrovano preko 161 hiljade slučajeva obolelih od kovida 19, ozdravilo je više od 126 hiljada ljudi, a preminulo 8.902.

Ministarstvo zdravlja Rusije je u avgustu registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i proizveo zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije. Vakcina je nazvana „Sputnjik V“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala