Amerika nam daje zaključak – za Srbiju je „sporan“ samo Jokić

© Foto : FIBANikola Jokić u reprezentaciji Srbije
Nikola Jokić u reprezentaciji Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bojazan da bi srpska reprezentacija u košarci mogla da ostane bez najboljih igrača za Olimpijske igre na putu je da dobije razrešenje.

Odloženi početak aktuelne NBA sezone znači i da će takmičenje biti duže nego inače, a ono preti i da „uđe“ u termin rezervisan za Olimpijske igre.

Plej-of, odnosno borba za titulu u elitnom košarkaškom takmičenju počeće 22. maja i trajaće do 22. jula ove godine.

Zvaničan datum početka Olimpijskih igara je 23. jul, dakle svega dan pošto se bude završila NBA sezona.

Iako zasad nema govora o tome kako će sve uticati na srpski nacionalni tim, odgovor na to bi mogao da bude pronađen u situaciji koju trenutno prolazi američka reprezentacija.

Kako su preneli tamošnji mediji, Košarkaški savez SAD je uputio pozivna pisma na adrese 60 košarkaša, s željom da dobije njihovo izjašnjenje o tome da li su spremni da se odazovu pozivu reprezentacije.

„Američki tim bi mogao da bude bez igrača koji će nastupiti u finalu NBA lige, sve u vezi sa vremenom početka Olimpijskih igara“, naveo je novinar ESPN Adrijan Vojnarovski.

Dakle, nastup onih igrača koji ne bi bili u finalu NBA lige ne bi trebalo da bude sporan, što u slučaju Srbije znači da bi gotovo svi trebalo da budu na raspolaganju selektoru Igoru Kokoškovu.

Od šestorice srpskih košarkaša samo Nikola Jokić u svom Denveru ima kakve-takve šanse da stigne do NBA finala, dok su Bogdan Bogdanović, Aleksej Pokuševski, Boban Marjanović, Alen Smailagić i Nemanja Bjelica daleko od toga.

To znači da bi samo Jokić imao „opravdane razloge“ da se ne nađe na spisku putnika za Tokio, dok bi ostali eventualni otkazi morali da sadrže drugačije obrazloženje, da li u vezi sa povredama, ličnim stavom, odlukom selektora, itd.

Ipak, pre svega Srbija mora da se plasira na Olimpijske igre, a priliku za to ima na kvalifikacionom turniru od 29. juna do 4. jula, čiji je i domaćin u Beogradu.

Tada će Srbiji rivali, u Grupi A biti Dominikanska Republika i Novi Zeland, dok će u Grupi B igrati Portoriko, Italija i Senegal.

► Još jedna strašna partija Nikole Jokića /video/

► Divac je objasnio Kingu o bombardovanju 1999: Svaki Srbin bi poginuo za Kosovo, NATO pomaže teroriste

► Dončić vodi NBA u Sloveniju, a Sputnjik otkriva da li će Jokić doći s Denverom u Srbiju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala