Marakana je stvarno „neosvojiva tvrđava“

© Sputnik / Radoje PantovićDelije
Delije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde završili su polusezonu na prvom mestu Superlige sa 53 boda i 66 utakmica u nizu odigranih u prvenstvu na Marakani od 2017. godine u kojima nisu pretrpeli poraz. To je najbolji rezultat u Evropi, s obzirom na to da je Liverpul koji je vezao 68 uzastopnih utakmica bez poraza na Enfildu poražen od Barnlija i niz je prekinut.

Crveno-beli su i u prethodnoj polusezoni prikazivali fenomenalne partije na domaćem terenu i na deset odigranih utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ upisali su devet pobeda.

Upravo ti rezultati i činjenica da izabranici Dejana Stankovića nisu poraženi ni u dosadašnjem delu sezone 2020/21 doprinese fenomenalnom nizu nepobedivosti u prvenstvu na domaćem terenu koji trenutno uznosi 66 utakmica.

Niz nepobedivosti na Marakani započet je 30. aprila 2017. godine trijumfom nad Vojvodinom rezultatom 2:0. U seriji koja još traje, fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su 61 pobedu i samo pet remija uz gol-razliku 189:28, a tu je i podatak da nijedan protivnik nije uspeo da postigne više od dva gola za 90 minuta.

Porazom koji je Liverpul doživeo od Barnlija rezultatom 2:0 u 18. kola Premijer lige završen je niz od 68 vezanih utakmica bez poraza na domaćem terenu u nacionalnom prvenstvu koji je trajao od 7. maja 2017. godine, kada je ekipa Liverpula remizirala sa Sautemptonom.

Posle poraza engleskog prvaka Crvena zvezda je postala klub sa najdužim trenutnim nizom nepobedivosti na domaćem terenu u Evropi, što znači da je Marakana prava „neosvojiva tvrđava“.

Luka Jović - Sputnik Srbija
Luki 61 minut u Ajntrahtu dovoljan da „poništi“ 18 meseci pakla u Realu

Najduži niz od 121 utakmice bez poraza u nacionalnom prvenstvu na svom terenu u istoriji zabeležio je Real Madrid od 1957. pa sve do 1965. godine. Odmah iza Madriđana nalazi se upravo Zvezda sa 96 utakmica bez poraza na stadionu „Rajko Mitić“ od 1998. do 2004. godine, dok se na trećem mestu nalazi PSV Ajndhoven sa 93 meča bez poraza od 1983. do 1989. godine.

Izabranici Dejana Stankovića imaće priliku da nastave fenomenalan niz u nastavku prvenstva i preteknu Liverpul na večnoj listi, ujedno i osiguraju trenutnu prvu poziciju u ovom segmentu.

Odlična prilika za to biće prva tri prvenstvena duela na stadionu „Rajko Mitić“ protiv Mačve, Proletera i Čukaričkog u kojima će crveno-beli imati motiv više da zabeleže dobar rezultat.

► Srbi „loši“ gosti: Jović i Kostić strelci u „petardi“ Ajntrahta protiv Arminije

► Zvezda razbila Slask u prvom pripremnom meču /video/

► „Sputnjik sport — Miljanov korner“: Ko bira selektora struka ili politika? /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala