Život kao u katakombi: Šta se desi kad u Jakutiji na minus 50 grad obavije gusta magla /video/

© Sputnik / Bolot Bočkarev / Uđi u bazu fotografijaSnažni mrazevi u Jakutsku
Snažni mrazevi u Jakutsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako su mrazevi jedan od zaštitnih znakova tog kraja, priroda je ove godine uspela da iznenadi stanovnike Jakutije svojom „surovošću“ – pri temperaturi od minus 50 stepeni Celzijusa grad Jakutsk je obavila gusta magla koja je stvorila poteškoće u saobraćaju, javlja televizija „Zvezda“.

Na društvenim mrežama objavljuju se snimci na kojima se može videti kakvo je stanje na putu, odnosno da je vožnja u takvim uslovima prilično opasna. Vozači su morali da se orijentišu prema svetlu farova vozila koja im dolaze u susret.

„Kuda idem?“, pita se vozač koji je zabeležio situaciju.

Međutim, magla nije jedini problem – termometar u Jakutiji ovih dana pokazuje čak i do minus 60 stepeni Celzijusa, što je pravi košmar, priznaju stanovnici Jakutska. Osim što postoji opasnost od smrzavanja, u gradu praktično da nema sunca.

„Zbog guste magle ne vidim susednu višespratnicu. Živimo kao u nekoj katakombi. Ova ekstremna situacija i stres vrše pritisak na psihu. Nigde u svetu ne postoji ovako nenormalna temperaturna razlika kao u Jakutiji. Kod nas zima najduže traje, sa najnižim temperaturama – prirodni zamrzivač“, piše stanovnica Jakutije na Instagramu.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Leonid Aleksandrov (@erbesin)

I Irkutskoj oblasti prete snažni mrazevi – objavljen je narandžasti nivo opasnosti. Severni deo regiona već su pogodili veliki mrazevi. Već danas se očekuje pad temperature do minus 60 ispod nule sa vetrom koji će duvati brzinom do 14 metara u sekundi. Ovako niske temperature su izuzetno retka pojava čak i za Istočni Sibir.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala