Supruga Navaljnog: Privedena sam /video/

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaSupruga Navaljnog: Privedena sam
Supruga Navaljnog: Privedena sam - Sputnik Srbija
Pratite nas
Supruga ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, Julija, koja učestvuje na neodobrenom skupu u Moskvi, saopštila je da je privedena.

Tu informaciju ona je podelila s pratiocima na društvenoj mreži Instagram uz fotografiju iz policijskog vozila.

Naši reporteri s lica mesta izveštavaju da su neki učesnici protesta počeli da bacaju plastične flaše na policajce i da je zbog toga došlo do sukoba.

Nekoliko lica je zadobilo povrede.

Na skupu, prema podacima policije, učestvuje oko 4.000 ljudi.

Skup su organizovale pristalice Navaljnog zbog njegovog hapšenja po povratku u Rusiju iz Nemačke gde se lečio od navodnog trovanja.

Hapšenje Navaljnog

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni vratio se iz Nemačke u Rusiju i uhapšen je na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi. Određen mu je pritvor od 30 dana gde će čekati ročište na kojem će biti odlučeno da li će mu uslovna kazna biti zamenjena kaznom zatvora. Ročište je zakazano za 29. januar.

Prema navodima Federalne kazneno-popravne službe, Navaljni je pritvoren zbog kršenja uslovne kazne i za njim je 29. decembra 2020. godine izdata poternica u Rusiji. On ima dve uslovne osude. Prva je u slučaju „Kirovles“ vezana za proneveru više od 16 miliona rubalja, a druga, u slučaju „Iv Roše“, za krađu od preko 30 miliona rubalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala