Suđenje o opozivu Trampa počinje od 8. februara

© AP Photo / Alex BrandonAmerički predsednik Donald Tramp
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Suđenje o opozivu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa počeće u američkom Senatu u nedelji koja počinje 8. februara, saopštio je lider većine u Senatu Čak Šumer.

Prethodno je objavljeno da će američki Predstavnički dom u ponedeljak dostaviti Senatu predlog za opoziv Trampa, optužujući ga za podsticanje na pobunu.

Šumer je rekao da će time započeti sudski proces koji bi mogao da mu "zatvori vrata" za ponovno kandidovanje na predsedničkim izborima.

Lider republikanaca u Senatu, Mič Mekonel prethodno je predložio da se početak suđenja za opoziv Trampu pomeri za nedelju dana ili više, kako bi Tramp imao vremena da pripremi odbranu.

Demokrate iz Predstavničkog doma, koje su prošle sedmice glasale za opoziv Trampa nakon što je optužen za podsticanje nereda na Kapitolu 6. januara, nagovestile su da žele brzo suđenje dok predsednik Džo Bajden započinje svoj mandat, rekavši da je to neophodno da bi zemlja i Kongres krenuli dalje, preneo je Tanjug američke medije.

Međutim, Mekonel je svojim republikanskim kolegama u četvrtak rekao da će kratko odlaganje dati Trampu vremena da se pripremi i sastavi svoj pravni tim, što bi osiguralo pravedan postupak.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala