Ruski brod, koji bi mogao da završi „Severni tok 2“, stigao u nemačku luku

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaRuski brod za postavljanje cevi "Akademik Čerski" u nemačkoj luci Mukran
Ruski brod za postavljanje cevi Akademik Čerski u nemačkoj luci Mukran - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brod za postavljanje cevi „Akademik Čerski“, koji bi mogao biti uključen u završetak gasovoda „Severni tok 2“, stigao je u nemačku luku Vismar, svedoče podaci globalnog sistema za pozicioniranje plovila „Marin trefik“.

Brod se pre toga više od sedmicu dana nalazio u blizini Kalinjingrada, a 21. januara je krenuo put Vismara.

Drugi ruski brod za postavljanje cevi, barža „Fortuna“, i dalje se nalazi u rejonu nedovršenog dela „Severnog toka 2“, južno od danskog ostrva Bornhol, gde je stigao 22. januara.

Podsetimo, Amerika je ranije uvela sankcije protiv broda za polaganje cevi „Fortuna“ i njenog vlasnika – kompanije „KVT RUS“. Sankcije su uvedene u skladu sa Zakonom o suprotstavljanju američkim protivnicima putem sankcija („CAATSA“).

Ruska kompanija „Gasprom“ je saopštila da, uprkos snažnom pritisku, namerava da završi „Severni tok 2“.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Novi cevovod trebalo bi da bude izgrađen pored „Severnog toka“. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala