Rusija demantovala vest da je meksički biznismen kupio dva miliona doza ruske vakcine

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaVakcina "Sputnjik Ve"
Vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Meksički biznismen Alehandro Kosi u intervjuu za list lokalni list „Finansiero“ izneo je tvrdnju da je kupio dva miliona doza ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), međutim Ruski fond za direktne investicije to demantuje.
„Skrećemo pažnju medija da se u okviru dezinformacione kampanje protiv vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) netačne informacije namerno šire noću i vikendom kako bi se zakomplikovao proces njihove provere. Pres-služba Ruskog fonda za direktne investicije radi danonoćno i zahteva od novinara da proveravaju informacije pre objavljivanja kako bi se izbeglo širenje netačnih informacija“, navodi se u saopštenju Fonda.

Kosi je za list „Mural“ rekao da je takođe dobio pravo na ekskluzivnu distribuciju ruske vakcine u Meksiku, Centralnoj i Južnoj Americi. Izvori Sputnjika u zdravstvenom sektoru Meksika su saopštili da se radi o lažnoj informaciji.

Ranije su meksičke vlasti dale dozvolu privatnim kompanijama i regionalnim vladama da uvode vakcine protiv virusa korona koje je odobrio nacionalni regulator.

Sledeće sedmice meksičke vlasti očekuju isporuku prve partije ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) od 400.000 doza i početak vakcinacije. Međutim, vakcina još nije dobila dozvolu za hitnu upotrebu na teritoriji te zemlje.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala