Podignute optužnice nakon održavanja nedozvoljenog skupa u Moskvi

© Meždunarodnoe agentstvo video novosteй Ruptly / Uđi u bazu fotografijaUčesnici nedozvoljenog skupa u Moskvi
Učesnici nedozvoljenog skupa u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskovski istražni komitet podigao je optužnice nakon održavanja nedozvoljenog skupa u ruskoj prestonici, izjavila je predstavnica tog pravosudnog tela Julija Ivanova.

Kako je rekla, optužnice su podignute na osnovu članova „Primena sile protiv predstavnika vlasti“, „Nanošenje štete državnoj imovini“, kao i „Huliganstvo“.

Prema dosadašnjoj istrazi, utvrđeno je da su u blizini Sretenskog bulevara demonstranti udarili pripadnika ruske nacionalne garde, oborili ga na zemlju i nastavili da ga tuku.

Pored toga, utvrđeno je i da su demonstranti koristili suzavce i prskali ih po pripadnicima policije.

Takođe, na Puškinskom trgu u centru Moskve jedan učesnik nedozvoljenog skupa nekoliko puta je udario pripadnika ruskih specijalaca „OMON“.

Istovremeno, na Cvetnom bulevaru demonstranti su blokirali jedan automobil, naneli mu štetu i isprskali suzavac u lice vozača.

„Istraga se nastavlja, analiziraju se video snimci nakon čega će biti doneta detaljna ocena svega što se dogodilo kako bi se utvrdilo ko je sve odgovoran kako bi se sva ta lica procesuirala“, dodala je.

Mediji podsećaju da je kancelarija Tužilaštva u više navrata upozoravala da je spremna da preduzme preventivne mere i spreči nemire u Moskvi, a moskovska policija izdala je upozorenje da bi učesnici nedozvoljenog protesta mogli da snose posledice za svoje ponašanje.

Podsetimo, pristalice Navaljnog su putem interneta pozvale građane da se okupe u Moskvi kako bi mu dale podršku. Inače, ruski opozicionar Aleksej Navaljni vratio se iz Nemačke u Rusiju i uhapšen je na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi. Određen mu je pritvor od 30 dana gde će čekati ročište na kojem će biti odlučeno da li će mu uslovna kazna biti zamenjena kaznom zatvora. Ročište je zakazano za 29. januar.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala