Nekada prvi na planeti, sada u kandžama povreda i korone: „Očajan sam“

© Mark BakerEndi Marej
Endi Marej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Endi Mari, petostruki finalista Australijan opena, propustiće ovogodišnje izdanje tog turnira.

Britanac, koji zbog povreda i operacija godinama ne uspeva da se vrati na najviši nivo, neće biti deo prvog Grend slema sezone.

On je nedavno objavio da je dobio pozitivan test na koronu, a zbog toga što „nije uspeo da pronađe adekvatan karantin“ neće doputovati u Australiju.

Tridesettrogodišnji Mari je trebalo da prošle nedelje uhvati avion za Melburn, ali su mu se planovi izjalovili posle pozitivnog testa.

„Bili smo u konstantnim razgovorima sa Teniskim savezom Australije kako bismo pronašli način za karantin, ali nismo uspeli da se dogovorimo“, naveo je Mari.

Iako Mari nije naveo šta je tačno napravilo problem, veruje se da su to, za mnoge, neprihvatljivi uslovi u karantinu.

Podsetimo, 72 osobe koje će učestvovati na Australijan openu su u strogom karantinu tokom kojeg 14 dana ne mogu da izađu iz hotelske sobe, samo zato što je neko pozitivan na koronu bio na njihovom letu za Melburn.

„Želeo bih da se zahvalim svima na trudu. Očajan sam jer neću moći da igram u Australiji. To je zemlja koju volim, turnir koji volim“, dodao je momak iz Škotske.

Mari je tokom 2020. godine nastupio na samo sedam zvaničnih mečeva, što zbog korone, što zbog jedne od brojnih povreda koje ga muče tokom prethodnih nekoliko godina.

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Đoković se oglasio saopštenjem zbog medijskog linča kroz koji prolazi

Endi je trenutno 123. teniser sveta, dok je pre skoro četiri godine bio na prvom mestu ATP rang liste. Grend slem titule je osvojio tri puta, ali nijednu nije uspeo u Australiji, gde je poražen u svih pet finalnih okršaja.

Ovaj turnir umalo da mu bude poslednji u karijeri, pošto ga je 2019. godine napustio u suzama, te se verovalo da će zbog nesrećnih okolnosti i povreda tada završiti karijeru.

Srpsko kolo pred Đokovićevom terasom /video/

Lajović se javio iz karantina: Na ulicama nema virusa, drugačije je od Njujorka i Pariza

Britanska propaganda koja nije uspela – niko nikad kao Đoković, Federer i Nadal

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala