Kako je Ljubinko Drulović dokazao da je "Car" i zašto je Murinjo veliki? /video/

Ljubinko Drulović u Miljanovom korneru
Ljubinko Drulović u Miljanovom korneru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ljubinko Drulović, proslavljeni srpski fudbaler i trener, bio je gost druge epizode emisije „Sputnjik sport: Miljanov korner“.

Razgovor sa Drulovićev počeo je prisećanjem na njegov kratak boravak na čelu reprezentacije Srbije.

Posle četiri meča te 2014. godine ostvarene su dve pobede protiv Irske Jamajke, remi sa Panamom i poraz od Brazila. Uprkos tome, ali i postignutom dogovoru, Drulović se nije zadržao na selektorskoj poziciji.

„Ni danas mi i dalje nije jasno, jer smo bivši predsednik FSS Tomislav Karadžić i ja imali dogovor. Posle te utakmice u Brazilu smo imali dogovor, a šta se promenilo posle sedam dana, ko je sve uticao... mnogo toga se pričalo i neki ljudi su bili protiv mene, što je sasvim normalno“, rekao je Drulović.

​Drulović je otkrio i zanimljivu anegdotu sa početka svoje igračke karijere, kada je u omladinsku reprezentaciju došao iz Zlatara u Novoj Varoši.

„Tada je čovek zadužen za mlađe selekecije bio čuveni (Stevan) Ćele Vilotić, ali je Pera Ćosić bio jedan od trenera u Omladinskoj reprezentaciji. Došli smo na Košutnjak i tu su se okupili igrači iz svih regiona, igrali smo između sebe. Tu je bio izbor za Omladinsku reprezentaciju Srbije. Ja sam sedeo pozadi, Pera Ćosić je vodio sastanak, a ja sam tada digao noge, malo stvarno neprimereno. On kada me je video me je pitao ko sam ja“, priča Drulović i dodaje:

„Ja mu kažem: 'Ja sam Ljubinko Drulović i zovu me Car'. On mi kaže: 'Zapamti me, nikada više u selekciju doći nećeš'. Ja mu kažem okej, nema problema.. Međutim, popodne smo igrali utakmicu, a meni je kasnije trener golmana Sava Kristić ispričao: 'Prilazi meni Pera Ćosić i kaže mi 'ja sam igrao mnogo dobro... ovaj je stvarno Car''“.

Drulović je sa oko 15 godina bio na pragu prelaska u Crvenu zvezdu, ali se taj „posao“ izjalovio.

„Ja sam imao ponudu Crvene zvezde, moj otac i pokojni stric su bili na razgovoru i mene je Zvezda stvarno htela. Međutim, ja sam bio vrlo mlad, moj otac nije bio fudbalski čovek... oni su mislili da sam ja još bio mlad da tako rano odem od kuće, pa sam išao stepenik po stepenik“.

Slavoljub Đorđević, srpski fudbalski trener - Sputnik Srbija
Da li u Srbiji stasava novi Dijego Simeone?

Bogata igrača karijera, tokom koje je igrao za Slobodu iz Užica, Rad, Žil Visente, Porto, Benfiku i Penafiel, ga je dovela i do Partizana – i to na nagovor čuvenog golmana Ivice Kralja.

„Imao sam dogovorene razgovore sa nekoliko portugalskih klubova, a rekao sam Ivici, onako više u šali, da kaže Nenadu Bjekoviću (bivšem treneru i funkcioneru Partizana) da ću da dođem u Partizan da vas uvedem u Ligu šampiona. Tada sam imao oko 44 utakmice u Ligi šampiona, pa mi je falilo još malo da zaokružim na 50. Ja mislim kao da je Bog dao da se to desi. Prošlo je par dana, ja sam čekao avion iz Beograda za Lisabon i zvoni mi telefon“, prisetio se sagovornik našeg Miljana Milićevića.

Tada ga je upravo Bjeković pozvao i pitao ga da li stvarno želi da dođe u Partizan, na šta je Drulović odgovorio potvrdno.

„Nenad i ja smo se dogovorili za dva, tri minuta, ja sam došao i stvarno smo te godine igrali Ligu šampiona“.

Gost prvog Miljanovog kornera bio je Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda. Tu emisiju mogli ste da gledajte OVDE.

Drulović se tokom razgovora prisetio i situacije iz Portugala, kada mu je kao igraču Benfike, a bivšem igraču Porta, najvećeg rivala Benfike, skandirano ime od strane najvernijih navijača Porta, tokom međusobnog okršaja ta dva tima.

Fudbalska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija
Putujući cirkus srpskog fudbala

Jednom prilikom je sada već legendarni Žoze Murinjo morao da interveniše i zvižduke upućene Druloviću pretvori u aplauz.

„Bilo je 2:0 ili 2:1 za Porto, ja sam stajao na centru, i neki navijači su aplaudirali, neki su zviždali. I kada je Murinjo to čuo on je došao sa njegove klupe, zagrlio me i poslao poruku navijačima da meni ne mogu da zvižde. I onda je ceo stadion aplaudirao“.

Prisetio se Drulović i još nekih veoma zanimljivih anegdota vezanih za Lotara Mateusa i brojne druge velikane sa kojima je delio tener i svlačionicu.

Kako se oseća kada vidi Dejvida Bekama? Da li postoji siva eminencija u Savezu i može li selektor da se izabere bez Milovana Đorića?

Sve ovo, ali i mnogo toga drugog, možete da čujete u emisiji Sputnjik sporta: „Miljanov korner“.

Čović za Sputnjik otkrio zašto najveći srpski talenat nije došao u Zvezdu

Jovićev otac za Sputnjik: Luka ima božji dar, ne zameram ništa Zidanu i Realu

Dmitrović za Sputnjik o svom golu iz penala: Sudija se iznenadio, nisam hteo da uvredim Oblaka

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala