Dončić vodi NBA u Sloveniju, a Sputnjik otkriva da li će Jokić doći s Denverom u Srbiju

© Foto : FIBASrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjava Marka Kjubana, vlasnika Dalas Maveriksa, da ekipa iz Teksasa ima u planu da odigra predsezonsku utakmicu u Sloveniji, navela nas je na razmišljanje da li je isto moguće u slučaju Denvera i Srbije.

Kjuban, koji je poznat kao jedan od najboljih vlasnika u NBA, godinama radi veliki posao kako bi igrače činio srećnim van terena, a, logično, najviše se trudi oko zvezda.

U ovom slučaju to je Luka Dončić, reprezentativac Slovenije koji igra tek treću sezonu u NBA, ali je već među pet najboljih igrača u Americi.

Dončić je od prve sezone zaludeo navijače, postao je omiljeni kod mnogih i popularnost mu se meri u rangu sa Lebronom Džejsom – najboljim košarkašem današnjice.

Kada se to uzme u obzir i doda velikodušnost Kjubana, onda je potez da Dalas dođe u Sloveniju i odigra predsezonsku utakmicu krajnje očekivan i ujedno ostvariv.

Zbog pandemije virusa korona teško je očekivati da će se ove godine naći prostor za tako nešto, ali već narednih bismo mogli da gledamo Maverikse u Ljubljani protiv nekog evroligaškog tima.

Kako je Dončić zvezda u Dalasu, isto tako je i srpski košarkaš Nikola Jokić u Denveru. U ekipi iz Kolorada sve se vrti oko našeg igrača, bez njega ne bi bili ni pola ovo što su danas i legitimno je pitati – zašto vlasnici Nagetsa ne bi našli prostora i došli u Beograd?

Ovo pitanje jako je kompleksno, a da bi se i ostvarilo prvo što je potrebna je volja porodice Kronke, koja je na čelu Denvera, ali i Grada Beograda, Srbije, kao i dozvola zvaničnika NBA lige.

Potrebno je naći prostora u već zgusnutom rasporedu, pošto se, u trenucima kada se igra predsezona u NBA, u Evropi igraju takmičarske utakmice koje su timovima mnogo važnije od prijateljskog duela.

Povodom ove teme Sputnjik je kontaktirao prvog čoveka košarkaške agencije Beobasket i menadžera Nikole Jokića – Miodraga Miška Ražnatovića.

U kratkoj prepisci sa uglednim agentom pitali smo – koliko je realno da Denver dođe u Srbiju?

„Sjajna ideja, ali mislim da je teško ostvarivo“, rekao je Ražnatović za Sputnjik i dodao da je Mega u tim okvirima mali klub da bi, kao bivši tim Nikole Jokića, ugostila Denver Nagetse.

Miško ne isključuju mogućnost, ali dodaje da bi se to jedino desilo ako bi Denver igrao protiv nekog kluba iz Evrolige.

Na pitanje, da li je do sada uopšte bilo razgovora o tome da Nikola Jokića u dresu Denvera odigra meč u Srbiji, Ražnatović je kratko rekao: „Ne“.

Srbija je najbliže NBA ligi bila pre dve godine kada se u Beogradu organizovao kamp „Košarka bez granica“. Tada su u prestonici naše zemlje bili mnogi NBA košarkaši, treneri, funkcioneri...

Među njima su bili Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, legende Vlade Divac, Peđa Stojaković, ali i Amerikanci Frenk Kaminski, Geri Heris...

Dalas bi uskoro mogao da igra u Ljubljani, a da li će to biti slučaj sa Denverom u Beogradu teško je pričati, prvo treba da postoji inicijativa, a nje trenutno nema.

Svakako bi narod u Srbiji oberučki prihvatio Nagetse zbog kojih na desetine hiljada ljudi nije spavalo, a i dalje ne spava, zbog partija Nikole Jokića.

NBA stiže u Sloveniju zbog Dončića

Kada Medžik i specijalizovani sajt kažu – Jokić je MVP

„Hej Tim, nije ti dobar sendvič, ima mnogo šećera“ – Jokić kritikovao predsednika /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala