„Boginja provincije" pokazala Zvezdi kako se veliki Milan baca na kolena

© AP Photo / Antonio CalanniAtalanta Milan
Atalanta Milan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Atalanta je u derbi utakmici 19. kola Serije A preslišala Milan na gostujućem terenu rezultatom 3:0 (1:0). „Boginja provincije" je na taj način pokazala da roso-neri, koji će biti rival Crvenoj zvezdi u nokaut fazi Lige Evrope, nisu nepobedivi.

Milan ove sezone igra izuzetno dobar fudbal i rezultati ne izostaju, što potvrđuje i liderska pozicija u italijanskom šampionatu.

Ipak, našao se neko ko će da baci na kolena zahuktali Milan predvođen Zlatanom Ibrahimovićem, Donarumom, Kesijem i ostalim zvezdama.

Krstijan Gabrijel Romero, defanzivac crno-plavih iz Bergama, matirao je Donarumu u 26. minutu i tada se dalo naslutiti da bi sva tri boda mogla da pripadnu gostima.

Milan je imao blagu prednost u posedu lopte, ne i rešenje kako pronaći put do Golinijeve mreže.

S druge strane, Atalanta bez jednog od svojih najboljih fudbalera Papua Gomeza, koji se nalazi pred potpisom za Sevilju, igrala je svoj prepoznatljiv fudbal, s gomilom sitnih pasova, tražeći „pukotinu" u redovima rivala.

Delije - Sputnik Srbija
Marakana je stvarno „neosvojiva tvrđava“

Do drugog gola na San Siru čekalo se do 53. minuta nakon što je Fran Kesi skrivio jedanaesterac. Precizan s bele tačke bio je Slovenac Josip Iličić, te se naslućivao potop prvoplasiranog tima Serije A.

Milan je pao bez „ispaljenog metka" i to na svom terenu, a tačku na "i" stavio je Duvan Zapata golom u 77. minutu, čime se „Boginja provincije" domogla četvrte pozicije na tabeli sa 36 osvojenih bodova, dok vodeći roso-neri imaju 43. 

​Inače, za Milan je debitovao i Mario Mandžukić, koji je u 70. minutu zamenio Kastiljeha, ali ni iskusni Hrvat nije mogao da spreči ubedljiv poraz svog novog tima, a Crvena zvezda je na delu mogla da vidi šta je čeka u dvomeču 18. i 25. februara u šesnaestini finala Lige Evrope.

► Luki 61 minut u Ajntrahtu dovoljan da „poništi“ 18 meseci pakla u Realu

► Legendarni Hrvat na treningu Partizana: Došao sam da vidim prijatelje /video/

► Zvezda razbila Slask u prvom pripremnom meču /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala