Beker se oglasio i stao u odbranu Đokovića

© AFP 2023 / NICOLAS GOUHIERNovak Đoković i Boris Beker
Novak Đoković i Boris Beker - Sputnik Srbija
Pratite nas
Boris Beker, legendarni nemački teniser, stao je u odbranu Novaka Đokovića.

Srpski teniser prethodnih dana morao je da se obrati javnosti saopštenjem kako bi se odbranio od napada medija koji su ga kritikovali što je „zahtevao“ bolje uslove za tenisere u Australiji.

Na kraju se ispostavilo da Đoković nije ništa zahtevao, već je samo poslao sugestija.

Beker je u podkastu „Evrosport Nemačka“ stao u odbranu najboljeg tenisera sveta:

„Sugestije koje je poslao bile su apsolutno tačne i legitimne. Imate osećaj da Đoković u ovom trenutku može da uradi bilo šta i da će odmah dobiti puno kritika. U ovom slučaju, zaista neopravdano. Želeo je da se založi za igrače, samo je želeo da stvori poštene uslove za sve, ali je bio oštro kritikovan, čak i od strane premijera zemlje. Mislim da je za Australiju, a posebno Melburn važno da igrači dođu u Melburn. To je dobro za grad i ekonomiju. Grad i zemlja imaju korist od toga i onda prema igračima morate da se ponašate poštenije i s poštovanjem“.

Legendarni nemački teniser smatra da je organizacija loše sprovedena.

„Izaći će iz karantina, a da nisu pre toga nisu izašli na svež vazduh, nisu igrali tenis. Bez obzira koliko su vežbali u sobi, nisu igrali tenis, a onda imaju nedelju dana da se pripreme za mečeve u pet setova, barem za muškarce, u vrućim uslovima. Zaista ne funkcioniše. Sve zimske pripreme bile su uzalud. Morate se zapitati da li su to pošteni uslovi za sve. Kao organizator, morate se zapitati: da li je to u redu, je li to razumno?“, kaže Beker.

Teniseri su prethodnih dana digli glas, a jedan od poslednjih je Argentinac Gvido Pelja koji je rekao da je Đokovićeva terasa u Adelajdu veća od njegove sobe u Melburnu.

Argentinski teniser Gvido Pelja - Sputnik Srbija
Argentinac ljut: Novakova terasa je veća od moje sobe, ali makar ne ćuti kao Nadal

Pelja je takođe pohvalio Novaka što se jedini trudio da nešto promeni, dok je kritikovao Dominika Tima i Rafaela Nadala što ćute.

Beker je, između ostalog, pričao i o Saši Zverevu – nemačkom teniseru koji je imao veoma burnu 2020. godinu.

„Mnogo se dogodilo prošle godine za Sašu Zvereva – u sportskom i privatnom životu. U sportskom smislu to je bilo možda najbolje, u njegovom privatnom životu možda i najteže. To se zove život, odrastanje. Mislim da je šteta što ga Ferer više ne trenira. Izgleda da su njih dvojica pronašli dobru hemiju, što pokazuju i njihovi uspesi na terenu“, dodaje Nemac.

Novi trener Zvereva biće njegov stariji brat Miša, bivši teniser, te ćemo videti kakvu će sezonu imati 23-godišnji nemački teniser.

Da se dokaže imaće na ATP Kupu u Melburnu gde se Nemačka u grupnoj fazi sastaje sa Srbijom i Kanadom, a potom i na Australijan openu od 8. do 21. februara.

Đoković za dobra dela dobija „šamare“

Argentinac ljut: Novakova terasa je veća od moje sobe, ali makar ne ćuti kao Nadal

Srbija u teškoj grupi na ATP Kupu – odbranu titule kreće od mladih zvezda

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala