Putin cenio novinarski autoritet i profesionalnost Larija Kinga

© AFP 2023 / Angela WeissAmerički novinar Lari King
Američki novinar Lari King - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće povodom smrti američkog novinara Larija Kinga, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Oni su se sretali više puta. King je nekoliko puta intervjuisao Putina. Predsednik je uvek cenio to što je King bio maksimalno profesionalan i njegov neosporni novinarski autoritet“, rekao je Peskov novinarima.

Čuveni američki TV novinar Lari King preminuo je u bolnici u 87. godini nakon duge bolesti, potvrdila je njegova porodica.

Veteran i jedan od najpoznatijih voditelja tok-šou emisija osvojio je mnoštvo nagrada tokom svoje karijere. Vodio je emisiju „Politika“ na „RT Amerika“.

King je primljen u bolnicu nakon što je navodno imao problema sa srcem. Svoj 87. rođendan, koji je pao 19. novembra, proveo u bolnici, ali je tog dana na Tviteru zahvalio fanovima i „na svim ljubaznim rođendanskim porukama“.

Lari King je decenijama bolovao od srčanih bolesti i čak je napisao dve knjige koje opisuju život sa tim zdravstvenim stanjem. U novembru 2019. pretrpeo je gotovo fatalan moždani udar i kasnije objavio da je proveo „nekoliko nedelja“ u komi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala