Sramna odluka da se ponište izbori u Srebrenici – Srbi spremaju odbranu rezultata

CC0 / Pixabay / Grafit Srebrenica
Grafit Srebrenica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka Centrale izborne komisije Bosne i Hercegovine da zbog „izbornih nepravilnosti“ poništi izbore u Srebrenici i Doboju, i zakaže nove za 15. novembar, za Mladena Grujičića, načelnika Srebrenice, sramna je ali i očekivana i on će se na nju žaliti Apelacionom sudu.

Načelnik Srebrenice kaže da je CIK-a ovaj scenario „predvideo“ još pre izbora, a najavili su poništenje glasanja neposredno po završetku izbora, čim su videli da će pobediti srpski kandidat u Srebrenici.

Poništavanje izbora u Srebrenici – sramna odluka

„Montirali su proces koji je, evo, rezultirao ovakvom odlukom. U obrazloženju su navedena neka paušalna zapažanja bez ikakvih dokaza. Oni tvrde da je navodno oko 50.000 ljudi glasalo ili sa isteklom ličnom kartom ili da je neko drugi glasao u nečije ime. Svi opštinski odbori među kojima su bili i bošnjački članovi potpisali su nakon izbora liste i nije bilo primedbi,“ kaže naš sagovornik.

Upravo zbog toga, on je uveren da je ceo slučaj proizvod dogovora srpske opozicije i SDA da sruše rezultate izbora kako bi na čelo Srebrenice doveli svoje ljude, to jest - Bošnjaka.   

„Dakle, ovo je čista politička odluka na koju ćemo se žaliti Apelacionom sudu BiH iako ne očekujemo da će, ako je suditi po dosadašnjim presudama, presuda biti u našu korist,“ ističe Grujičić. 

Planiraju da dovedu Bošnjake

Po njegovim rečima, u stranačkoj koaliciji koja je pobedila na izborima još se vaga šta će im biti naredni potez, jer, kako ističe, oni neće dozvoliti da CIK sprovede svoje namere.

„Oni planiraju da, ukoliko sud odluči u njihovu korist, skinu kompletno rukovodstvo u Srebrenici koje je izabrano na prošlim izborima i do ponovljenih izbora dovedu svoje ljude. To mi nećemo dopustiti,“ tvrdi naš sagovornik.

Reagovao je i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavom da je odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH, koja je poništila izbore u Srebrenici i Doboju, sramotna i predstavlja čisti etnički inženjering.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala