Peskov o Bajdenovoj istrazi protiv Rusije: Bilo i ranije, ništa nije potvrđeno

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarisao je pisanje medija u Americi da novi predsednik Džozef Bajden namerava da traži izveštaj o postupcima Rusije i pozove je na odgovornost, ističući da je to bilo i ranije, ali da ništa nije potvrđeno.

Podsetimo, američki mediji su ranije objavili da će Bajden zatražiti od direktora Nacionalne obaveštajne službe Evril Hejns potpuni izveštaj o Rusiji, između ostalog i o navodnom ruskom mešanju u američke izbore 2020. godine, situaciji oko Alekseja Navaljnog, navodnim nagradama za napade na američke vojnike u Avganistanu i decembarskim masovnim sajber-napadima na američke savezne institucije.

„Sećamo se da su sprovedene brojne istrage o navodnom ruskom mešanju, da su potrošena značajna sredstva američkih poreskih obveznika a na kraju smo slušali zvanične stavove da nije bilo mešanja“, rekao je Peskov novinarima.

Podsetio je i na ono što su u vezi „slučaja Avganistan“ ranije saopštile američke specijalne službe, da se radi o lažnoj informaciji i da tako nešto ne mogu da potvrde.

„To su bila zvanična saopštenja“, dodao je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala