NBA stiže u Sloveniju zbog Dončića

© REUTERS / Jerome MironKošarkaš Dalasa Luka Dončić
Košarkaš Dalasa Luka Dončić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mark Kjuban, vlasnik Dalas Maveriksa, rekao je da franšiza iz Teksasa planira da odigra predsezonski meč u Sloveniji protiv Real Madrida.

Luka Dončić, prva zvezda ekipe, reprezentativac je Slovenije i bivši igrač Madriđana, te Kjuban želi da organizuje duel dve ekipe u državi svog mladog košarkaša.

„Pokušaćemo da odigramo utakmicu u Sloveniji. Mislim da bi Luka to baš voleo“, rekao je Kjuban u razgovoru sa medijima.

Pred ovu takmičarsku godinu nije bilo predsezonskih mečeva u Evropi zbog pandemije virusa korona, ali čim se stabilizuje situacija i vrati sve u neku normalu, Dalas će pokušati da dođe u nekadašnju zemlju Jugoslavije.

Ovo nije prvi put da Maveriksi rade sve kako bi Dončić bio srećan. Prethodno su imali niz inicijativa kako bi zadovoljili Luku, a jedan od poslednjih je nova edicija dresa koja podseća na onaj iz Real Madrida.

​Videćemo da li će Dalas uspeti u nameri dođe u Slovenije i time još više digne popularnost NBA, a nema sumnje da bi i Denver Nagetsi mogli slično da urade dolaskom u Srbiju.

Zbog evropskog rasporeda teško je uklopiti i organizovati ovakve događaje, ali ukoliko postoji želja onda je sve moguće.

„Kralj“ održao čas košarke Adetokumbu i Baksima

Amerikancu je odzvonilo u Humskoj – da li Partizan odustaje od sezone?

Kad Nikola Jokić „sa Harvarda“ zapeva numeru Miroslava Ilića… /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala