Mediji otkazali Olimpijske igre – MOK oštro demantovao!

© AP Photo / Eugene HoshikoČovek s maskom ispred olimpijskih krugova u Tokiju.
Čovek s maskom ispred olimpijskih krugova u Tokiju. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvaničnici Olimpijskog komiteta izdali su saopštenje u kom demantuju pisanje medija o otkazivanju najvećeg sportskog planetarnog takmičenja u Japanu.

Vritanski „Tajms“ u četvrtak uveče objavio je članak u kom je ekskluzivno otkrio da Igara neće biti i da će se Japan fokusirati na organizovanje istog takmičenja u narednom slobodnom terminu – 2032.

Naravno, kao glavni razlog za potpuno otkazivanje je pandemija virusa korona.

U trenutnoj situaciji u svetu nemoguće je zamisliti da se na desetine hiljada sportista smesti u jedan kompleks i da se takmičenje održi.

Zbog tih navoda oglasili su se iz Olimpijskog komiteta:

„Pojedine vesti koje danas cirkulišu i u kojima se tvrdi da je Vlada Japana privatno zaključila da će se Olimpijske igre u Tokiju otkazati zbog virusa korona su neistinite“, piše na početku saopštenja.

U nastavku se navodi da će organizatori uraditi sve u saradnji sa predstavnicima Japana i ostalih tela uključenih u Olimpijske igre kako bi obezbedili održavanje najvećeg sportskog planetarnog takmičenja.

„Zajedno sa japanskim prijateljima, Međunarodni olimpijski komitet koncetrisan je na održavanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara ove godine“.

Pandemije virusa korona se ne stišava, ali raduje što je počela masovna vakcinacija i videćemo da li će uslov igranja na Olimpijskim igrama biti obavezna vakcinacija.

Ništa nije isključeno, a sve opširnije ćemo znati narednih meseci. Za sada, Igre će se održati.

Ruski sportisti imaju rešenje – neka se zaori „Kaćuša“!

Japan „gori“, vodi se debata o vakcini – Olimpijske igre u opasnosti

Srbija čeka Olimpijske igre – neka nas bude bar stotinu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala