„Kralj“ održao čas košarke Adetokumbu i Baksima

© AP Photo / Jae C. HongKošarkaš LA Lejkersa Lebron Džejms
Košarkaš LA Lejkersa Lebron Džejms - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su na gostovanju Milvoki Bakse 113:106.

Na utakmici je viđen okršaj između Lebrona Džejmsa i Janisa Adetokumba, košarkaša koji su prošle sezone završili na prva dva mesta u glasanju za MVP-ija lige.

Nagrada je otišla u ruke grčkom igraču, te je Lebron veoma motivisan ušao u meč kako bi pokazao svima da su pogrešili u izboru.

Lejkersi kontrolu nad utakmicom preuzeli su početkom treće četvrtine i do kraja duela nisu ispuštali prednost.

Milvoki nije igrao lošu košarku, čak tri košarkaša postigla su 20 ili više poena, ali nisu imali Lebrona Džejmsa u timu koji je odigrao sjajan meč.

„Kralj“, kako je nadimak momku iz Akrona, bio je veoma agresivan, na terenu je proveo 38 minuta i utakmicu je završio sa 34 poena, šest skokova i osam asistencija.

Lebron je pogodio šest trojki iz deset pokušaja, ukupno je šutirao 13/25 i pokazao je Adetokumbu kako treba da igra pravi lider ekipe.

Džejmsa su pratili Kaldvel-Poup sa 23 poena, Dejvis je imao 18, devet skokova i šest asistencija, dok je Herel dodao 12 koševa.

U poraženom timu Adetokumbo je imao 25 poena i 12 skokova, Holidej je ubacio 22, a Midlton 20. Izostala je pomoć rezervista koji su postigli svega 16 od 106 poena.

Baksi u četvrtoj četvrtini nikako nisu uspeli da utakmicu uvedu u egal. Konstantno su zaostajali pet do deset poena, a utisak je bio da je razlika mnogo veća jer nikako nisu mogli da uhvate priključak.

Lejkersi utakmicu su prelomili u poslednja dva minuta sa dve trojke. Prvo je Aleks Karuzo pogodio za 108:101, a potom je Džejms na 60 sekundi do kraja ubacio šut van linije 7,24 za velikih +8, 111:103.

Ovo je bila dvanaesta pobeda Lejkersa, dok su Baksi pretrpeli šesti poraz.

U ostalim utakmicama večeri Njujork Niksi savladali su Golden Stejt Voriorse 119:104, dok je Juta Džez pobedila Nju Orleans Pelikanse – 129:118.

NBA, rezultati:

Baks – Lejkers 106:113

Voriors – Niks 104:119

Džez – Pelikans 129:118

„Hej Tim, nije ti dobar sendvič, ima mnogo šećera“ – Jokić kritikovao predsednika /video/

Bjelica i Marjanović „na ledu“ – Dončića i Vučevića saigrači vodili do pobeda /video/

Debakl tri velike zvezde – „klinci“ srušili Bruklin! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala