FIFA zapretila „eliti“ žestokim kaznama

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaTrenutak kada Mandžukić pogađa sopstvenu mrežu
Trenutak kada Mandžukić pogađa sopstvenu mrežu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ideja o stvaranju elitnog klupskog fudbalskog evropskog takmičenja, svojevrsne „superlige“, naišla je na žestoku reakciju FIFA.

Krovna organizacija svetskog fudbala se protivi ideji najbogatijih evropskih klubova da formiraju „privatnu ligu“.

FIFA je, kao i ostali iz njene konfederacije, izričito protiv osnivanja takvog takmičenja, koje neće priznati zvanične fudbalske organizacije.

Pored toga, FIFA je zapretila i kaznama za sve klubove i igrače koji bi potencijalno učestvovali u Superligi, u smislu da im neće biti dozvoljeno da učestvuju na bilo kom takmičenju u organizaciji FIFA ili članica njene konfederacije.

Saopštenje su potpisali čelnici FIFA Đani Infantino, ali i predsednici kontinentalnih federacija – AFC (Azija), KAF (Afrika), KONKAKAF (Severna i Srednja Amerika i Karibi), Konmebol (Južna Amerika), OFC (Okeanija) i UEFA (Evropa).

Eventualno stvaranje evropske superlige u velikoj meri bi umanjilo značaj Lige šampiona, kao zvaničnog UEFA takmičenja, što FIFA i ostale konfederacije ne žele da dopuste.

Takođe, FIFA je nagovestila proširenje svetskog klupskog prvenstva, koje sada okuplja šest najboljih ekipa sa kontinenata, a ubuduće bi moglo da preraste u turnir na kojem će učestvovati 24 najbolja svetska kluba.

► Pavlović do kraja sezone u Belgiji /video/

► Ruski Rubin očitao lekciju Partizanu u Turskoj /video/

► Pao dogovor Zvezde i Lećea: Falko na Marakani za 1,5 miliona evra

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala