Dmitrović za Sputnjik o svom golu iz penala: Sudija se iznenadio, nisam hteo da uvredim Oblaka

© AFP 2023 / ANDER GILLENEAMarko Dmitrović
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski reprezentativni golman Marko Dmitrović bio je udarna vest u svetu fudbala, zbog gola koji je postigao protiv Atletiko Madrida u Primeri.

Mnogi koji nisu gledali utakmicu uživo, trljali su oči kada su pročitali vest da je najboljeg golmana sveta Jana Oblaka u 12. minutu s bele tačke matirao kolega iz Eibara.

Otkako su s velike scene otišli Hose Luis Čilavert i Rožerio Seni, koji su to redovno činili iz prekida, bilo penal ili slobodan udarac, prava je retkost da golman postigne pogodak.

Srpski golman Marko Dmitrović - Sputnik Srbija
Dmitrović u odabranom društvu: „Tek će šutirati penale“

To je bez ikakvih problema učinio Marko Dmitrović, u stilu najboljih izvođača najstrožije kazne, poslao je kolegu u jednu, a loptu u drugu stranu.

Dmitrović je u ekskluzivnom intervjuu za Sputnjik sport objasnio ko ga je „naterao“ da uzme loptu u ruke i zbog čega, kao i da li je bilo treme.

Neizbežno pitanje bilo je da li će ponoviti tako nešto i čija čestitka mu je bila najdraža, s obzirom na to da mu se telefon usijao od poruka i poziva.

Čestitke na prvencu za Eibar. Kako je došlo do toga da ti, kao golman, izvedeš penal i to protiv Atletiko Madrida?

– Ta trenerova ideja je stara godinu dana. Ostanem često posle treninga da šutiram penale i slobodnjake. Trener smatra da treba ja da šutiram i ozbiljan je po tom pitanju. Dvojica, trojica saigrača su promašila ove sezone i onda je Mendilibar presekao. Pred prošlu utakmicu mi je rekao da ću ja šutirati ubuduće. Eto, protiv Atletika se namestilo, prepričava utiske Marko Dmitrović.

I, kakav je osećaj postići gol? Da li je bilo treme?

– Moj prvi gol, ništa specijalno, ali lep osećaj. Šta vredi kada samo na kraju ružno izgubili. Vodili smo, na kraju smo primili gol u finišu. Trener je odlučio da rizikuje sa mnom kao izvođačem jer je ekipa ove sezone više penala promašila, nego što je dala. Ja sam ispunio cilj. U prethodnom kolu sam malo razmišljao šta ukoliko bude penal, kako ću i to, ali sada protiv Atletika nije bilo toga. Bio sam miran i staložen kada sam uzeo loptu. I znao sam gde će Oblak da se baci, to je logično razmišljanje. Isto bih se bacio kao on. Zato sam promenio stranu i postigao gol.

Šta su ti rekli saigrači? Nisu bili iznenađeni, ali saglasićeš se da je atipična situacija da golman izvodi penale i postiže golove?

– Znali su da ću ja šutirati, bilo je malo euforije. Činjenica je da je čudno. Sudija se posebno iznenadio. Pitao me je šta ja radim na polovini Atletika, odgovorio sam mu da idem da izvedem penal. Mislio je da ga zezam, ali je posle shvatio da se ne šalim.

Tvoj gol je ljubiteljima fudbala oživeo sećanja na Rožerija Senija i Hosea Luisa Čilaverta, zveri među stativama, koje su rešetale mreže iz penala i slobodnih udaraca... Kome si bliži od njih dvojice?

– Gledajući stil, onda je to Čilavert. Obojica smo levenogi, imamo sličan šut. Samo, on je za mene klasa. Postizao je golove kako je hteo. Daleko sam ja od njega. Ja se fokusiram da branim, ali ako trener kaže da izvedem penal – tu sam.

Znači, možemo da očekujemo da ćeš i naredni penal izvesti?

– Apsolutno. Takav je dogovor s trenerom.

Da li si prišao posle meča Janu Oblaku i nešto mu rekao? Da ne bude da si hteo da ga poniziš...

– Nismo se videli, potražiću ga sledeći put. Ja na to gledam da smo kolege i da moramo da se poštujemo. Nije to sad utakmica gde neki klub vodi 3:0 i ti daješ golmanu da šutira penal. Ne! Ovo je Atletiko Madrid, i rezultat je 0:0. Mi se borimo za opstanak, oni za titulu. Maksimalno poštovanje Oblaku koji je strašan golman. Nema govora o tome da sam hteo da ga uvredim.

Da li ti je „proletelo kroz glavu“ da bi Oblak mogao da ti se osveti, s obzirom na to da je Atletiku u 89. minutu dosuđen jedanaesterac?

– Nije. Oni su ozbiljna ekipa, žele da ostanu lideri, a imaju i veliki broj odličnih izvođača.

Sigurno ti je telefon bio zatrpan porukama, s obzirom na to da su društvene mreže „gorele“ posle tvog gola. Bio si udarna vest u svim medijima. Kakav je osećaj?

– Šta vredi kada smo izgubili. Poklonili smo pobedu Atletiku, koji je pokazao zbog čega je u vrhu. Svaku utakmicu mogu da reše u finišu i dođu do vrednih bodova. Jeste, imao sam veliki broj poruka i propuštenih poziva, ne stižem svima da odgovorim.

I, koju čestitku bi izdvojio?

– Najdraže su mi od porodice i devojke, meni bliskih ljudi. Devojka i sestra su 100 puta srećnije nego ja. Njima je to 'vau', fantazija, baš su oduševljene, što sam kao golman postigao pogodak. A meni je samo bitno da izborimo opstanak, fokusiran sam na svaki naredni meč, već u nedelju igramo sa Seltom, poručila je za Sputnjik sport srpska jedinica iz Eibara.

​► Filmska priča Partizanovog deteta sa Kosmeta koje bi da ispravi greške

► Afrički novac stiže u pirotski fudbal?! /video/

► Golmane, pa zar tako svom kolegi? /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala