Dmitrović u odabranom društvu: „Tek će šutirati penale“

© AFP 2023 / ANDER GILLENEASrpski golman Marko Dmitrović
Srpski golman Marko Dmitrović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Marko Dmitrović, golman reprezentacije Srbije, obeležio je četvrtak 21. januar postigavši gol sa bele tačke u porazu Eibara od Atletiko Madrida.

Dmitrović, golman Eibara, preuzeo je odgovornost u 12. minutu meča i hladnokrvnim udarcem savladao je Jana Oblaka.

Srpski fudbaler postao je tako tek sedmi golman u istoriji La Lige koji se upisao u listu strelaca. Prethodno su to uspeli: Roberto Santamarija, Karlos Fenoj, Hose Luis Čilavert, Toni Prats, Ignasio Karlos Gonsales i Dani Aransubija.

Odluka da Dmitrović šutne penal bila je tenerova koji je posle meča rekao da će srpski golman šutirati jedanaesterce sve dok ne promaši.

„Marko je morao da šutira jer su svi ostali umeli da podbace, morali smo da učinimo nešto. On će šutirati dok ne promaši. To je zakon fudbala. Na treninzima šutira odlično i bili smo sigurni da će i sada dobro to izvesti“, rekao je Hose Mendilibar.

Dmitrović je ove takmičarske godine postigao isti broj golova kao prva zvezda Real Madrida Eden Azar i do kraja bi mogao da nastavi golgeterski niz ukoliko Eibar bude dobijao penale.

Golmanu reprezentacije Srbije ističe ugovor narednog leta i biće slobodan u odabiru sredine. Već se spekuliše da je Sevilja zainteresovana, te bi mogao u Andaluziji da nastavi karijeru.

​► Srpska „jedinica“ o kojoj priča svet – Dmitrović dao gol Atletiko Madridu /video/

​► Dmitrović za Sputnjik: Stiglo pivo od vanzemaljca Mesija, popiću jedno za Novu godinu

​► Golmane, pa zar tako svom kolegi? /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala