Uskoro ispitivanje kombinovane vakcine „Sputnjik“ i „Astra Zeneka“ u Azerbejdžanu i Saudijskoj Arabiji

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaLaborant u laboratoriji za klinička i dijagnostička ispitivanja bolnice za infektivne bolesti Volgogradske oblasti
Laborant u laboratoriji za klinička i dijagnostička ispitivanja bolnice za infektivne bolesti Volgogradske oblasti  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ispitivanja kombinovane vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i kompanije „Astra Zeneka“ uskoro bi moglo da počne u Azerbejdžanu i Saudijskoj Arabiji, saopštio je generalni direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.
„Prve zemlje koje će započeti testiranje su Azerbejdžan i Saudijska Arabija“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ovo je odličan primer zajedničkog rada država na razvoju vakcine. Zemlje uključene u razvoj ove dve vakcine verovatno će prve upotrebiti kombinovanu vakcinu nakon kliničkih ispitivanja.

Dmitrijev je takođe izjavio da je nekoliko evropskih zemalja zainteresovano za „Sputnjik Ve“, a da se sa Nemačkom razgovara o njegovoj proizvodnji.

Sa Nemačkom razgovaramo o mogućnosti proizvodnje vakcine ‘Sputnjik Ve’ u toj zemlji... Osim toga, vidimo ozbiljno interesovanje država-članica Evropske unije“, rekao je on.

Dmitrijev je dodao da Fond uskoro očekuje registraciju vakcine u Meksiku, Brazilu i Indiji.

„Očekujemo što skoriju registraciju u Meksiku, a u narednih nekoliko nedelja objavićemo dodatne vesti o registraciji vakcina u Aziji i još jednoj zemlji u Africi“, rekao je on dodavši da se nada da će vakcina uskoro biti registrovana u Brazilu i Indiji.

Ranije je objavljeno da su Mađarska, Tajland i UAE odobrili registraciju vakcine.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala