Uprkos sankcijama, ruski brodovi grade „Severni tok 2“?

© Foto : Gazprom fleetAkademik Čerski
Akademik Čerski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brod za polaganje cevi „Akademik Čerski“, koji bi mogao da završi izgradnju gasovoda „Severni tok 2“, isplovio je iz luke u Kalinjingradu i uputio se ka nemačkoj luci Vismar, dok je barža „Fortuna“ napustila nemačku luku Rostok, sledi iz podataka servisa za praćenje kretanja brodova.

Specijalizovani sajt „Majšiptreking“ saopštava da je brod „Akademik Čerski“ bio usidren nedaleko od Kalinjingrada više od sedmicu dana. Brod se početkom januara nakratko približio nedovršenom delu gasovoda kod danskog ostrva Bornholm, a zatim se ponovo vratio u Rusiju. Trenutno se uputio prema luci Vismar, gde se do sredine januara nalazio brod „Fortuna“, koji je početkom prošle sedmice doplovio iz druge nemačke luke - Vismar.

Kako se navodi na sajtu „Marin trafik“, kao odredište barže „Fortuna“ i dalje je označen Rostok.

Podsetimo, Amerika je ranije uvela sankcije protiv broda za polaganje cevi „Fortuna“ i njenog vlasnika – kompanije „KVT RUS“.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Novi cevovod trebalo bi da bude izgrađen pored „Severnog toka“. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

Ruska kompanija „Gasprom“ je saopštila da, uprkos snažnom pritisku, namerava da završi „Severni tok 2“.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala